Fiskgratäng med lax och spenat

Måste provas!
Det går givetvis att plocka bort spenaten om man inte gillar det :)
 
10-12 potatisar
2 äggulor
150g riven västerbottenost
4 laxfileér
200g fryst spenat tinad
2 dl cream fraiche
2 tsk flytande fiskfond
1 kruka gräslök
Salt och peppar
Lite citronjuice
 
Koka potatisen och gör sedan mos, med lite mjölk och smör, tillsätt sedan äggulorna och hälften av osten!
Smörj en ugnsform med lite smör.
Klicka ut moset längs med kanterna på ugnsformen.
Krama ur vätskan ur spenaten och lägg ut spenaten i mitten så det täcker botten, och lägg sedan laxen som du delat i tärningar ovanpå, salta och peppra!
Strö över resten av osten ovanpå moset och grädda i ugnen i ca 15 minuter, eller tills moset har fått fin färg och laxen är klar i 225 grader.
Koka ihop cream fraiche, fiskfond och citronjuice, rör ner finhackad gräslök och häll sedan såsen över laxen!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Every great love starts with a great story♥

Livet med kärleken, Anna - Ellie´s mamma

RSS 2.0