Godmorgon fredag!

Har sovit som ett litet barn inatt, igårkväll var vi ute och käkade middag med några från jobbet , Calle ska sluta och jobbar sin sista dag idag, så vi firade av honom och åt god mat och de andra drack nog en öl för mycket :P Jag har ju aldrig varit en tjej som dricker speciellt mycket, några cider och vin är ju alltid gott.. saknar det inte heller kan jag säga, pepsi är också gott :P så det blev det för min del!

Kom hem runt 12 och gick och la oss..Nu sitter jag och äter lite frukost framför tvn i soffan och myser i min morgonrock.. kollar på våra bästa år, haha den serien tar ju aaaaaldrig slut, man kan kolla på ett avsnitt och sen kolla igen efter en månad , och fortfarande hänga med :P Men lite rolig är den faktiskt!

Idag jobbar jag stängning och sen jobbar jag i helgen också.. men idag börjar jag kvart i 4, skönt!

Kram så länge!

Tikka Masala och äppelpaj!

Idag tog jag en riktig ordentlig sovmorgon ,gick upp vid 11 och har bara tagit det lugnt hela dagen.. åkte och mötte upp Conny på jobbet och kollade när dom hade byggt om butiken och så , fint blir det! Sen åkte vi hemåt och fixade middag, blev chicken tikka masala med naan bröd , älskar indisk mat, så sjukt gott! Nu blev jag sugen på äppelpaj ( idag igen ) så två små pajer står i ugnen , blir gott till idol med en kopp te! Imorgon blir det middag med några från jobbet inne på söder, en som ska sluta så då ska han firas av! Ha en mysig kväll så hörs vi imorgon kanske! Kram!

Testar!

Ligger i sängen och kollar på idol och smälter maten i magen! Slängde ihop pasta carbonara, blev grymt gott! Imorgon är jag ledig och har bara tänkt att slappa och vila! Skönt! Nu ska jag äta lite kokosnöt och klappa på magen lite <3 slänger in en bild på hur jag ser ut på jobbet, ser lite roligt ut med skjorta och put mage! Haha

Ny vecka!

Och jobb står på dagens schema!
Börjar 16 och jobbar till 22.15 idag , men måste åka in snart och duscha innan , torken står ju kvar i badrummet!
Sen så ska jag och min chef fylla i papper om omplacering , dom behövde det från försäkringskassan för att göra klart mitt ärende.. sen håller vi tummarna att det går igenom!

Idag har jag en riktig vilding till bebis i magen , hon har inte legat stilla på hela dagen , från att jag gick upp så har hon buffat och hoppat och sparkat och hickat, haha.. sötnos! <3

Igår var jag över till min faster en snabbis och fick med mig en babysitter och en amningkudde hem som jag får låna.. perfekt!!
På kvällen efter barnen somnat så fortsatte Conny att bygga lego som dom gjort hela dagen nästan, och jag satte på min absoluta favorit Disney film , Lejonkungen medans han byggde! Där satt vi i soffan och på golvet med barnen sovandes och tittade på disneyfilm och byggde lego, haha , vilken syn! Man är barn så länge man vill! :D

Måste sätta mig en dag framöver och skriva ner lite vad som ska köpas innan bebis kommer, av det som vi inte köpt redan.. så man har allt klart!
Kan ta det på onsdag, är ju ledig då! :D

Kan jag åka och möta upp Conny på jobbet också, mysigt!

Nej nu ska jag åka och jobba lite , förhoppningsvis så har jag bara en och en halv månad kvar att jobba! ( håller tummarna)

Kram på er!

Gravid vecka 27(26+0)

Jaha , och veckorna rullar på som bara den, nu är det bara 13 veckor kvar! Kommer ihåg när vi räknade upp till vecka 13 då missfallsrisken minskar, och nu är det bara så många veckor kvar tills hon kommer ut till oss! Vi längtar mer och mer för varje dag, speciellt jag som känner hennes minsta lilla rörelser hela tiden!
Nästa löning så ska vi köpa säng, blir en svart Brio spjälsäng, kostade iofs 2000:- men det är det värt, för när vi var på ikea så kollade vi på deras spjälsängar och dom var sjukt låga , och både jag och Conny är ju långa , och brio sängen var mycket högre och lättare att böja sig ner till.. så en sån får det bli!

Mamma

Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla

Barnet

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.

Lördagsmys!

Inatt när jag vaknade och gick på toa så var jag så sjukt trött, och kände verkligen hur benen släpade efter mig på vägen.. så tänkte jag åh nej jag orkar inte gå upp och jobba, sen när jag kröp ner i sängen igen så kom jag ju på att det var lördag och att vi var lediga hela familjen! JIPPIE tänkte jag och somnade om så gott!

Sen på morgonen kom barnen in och kittlade oss under fötterna , men jag tycker ju bara det är skönt haha.. men Conny är Jättekittlig under just fötterna så barnen hade ju hur kul som helst att väcka pappa!
Vi gick upp och jag gjorde en latte till mig och marabou varm choklad till barnen i min Tassimo(som jag älskar) och barnen tyckte det var riktig lördagslyx sa jonathan!

Efter frullen klädde vi på oss och sen gick vi över till barnens mamma med dom och lämnade av dom på kalaset där, och vi åkte till Farsta C och käkade plankstek med en kompis till Conny och hans kompis, sen gick vi in på Polarn och pyret och kollade på en fleeceoverall till bebis som vi ska köpa sen..

Idag hade vi också tvättstugan för första gången sen vi köpte tvättmaskinen, men nu står den ju i köket medans dom renoverar badrummet.. så vi var ju tvungna och tvätta där.. men ganska skönt iaf att det blir torrt på en gång, här hemma blir det ju att man hänger det på tork sen viker man ihop det dagen efter..

Nyss så blev jag så sjukt sugen på äppelpaj , och när jag och Fanny var på Gekås i ullared så köpte jag 2 st minipajformer, och nu kom dom till användning.. så jag slängde ihop en smuldeg och skalade äpple och tada, paj!!
Supergott!


Imorgon har vi inga speciella planer , vi får se vad dagen erbjuder!
Kram så länge!

Fredag!

Jobbdagen flöt på i snabb takt och nu sitter vi i soffan och myser!

Imorgon får vi sova ut och vakna tillsammans, så mysigt!
Sen blir det mysig lördagsfrukost och sen ska barnen hem till sin mamma som har fyllt år och fira henne lite och då åker vi över till min faster en sväng!

Imorgon ska jag göra en god köttgryta till middag tänkte jag , med potatis och sallad till!

Nej nu är jag lite för trött känner jag ,  veckan har varit lång och intensiv så nu blir det bara rent slapp och mys hela helgen..

Puss och kram på er!

100 dagar kvar!

Och imorgon är vi nere på tvåsiffrigt!
Nu är det alltså 99 dagar kvar till Beräknad födsel den 31 december..

Lilla fisan i magen, vi längtar efter dig!!

<3<3<3<3

Bra jobbat!

I måndags så bytte jag linser, har 1 månads linser.. och innan var jag där och bytte styrka , så fick jag ett par som jag hade på mig , och så beställde hon nya till mig för dom hade inga hemma..
så i måndags när jag tog på mig dom nya linserna så kände jag att jag inte såg lika bra som innan , och så ringde jag dit och hon sa ja när man är gravid så kan synen försämras lite på grund av att slemhinnorna svullnar.. och det låter ju rimligt men inte över en natt!

Så jag ringde och fick en tid nu i morse, och när jag kommer dit så sa hon jag vet vad som är fel, jag glömde skriva in din nya styrka i journalen!
Haha bra jobbat där! Inte konstigt att jag såg illa när jag fick 3 styrkor för svaga linser!
Så som plåster på såret fick jag ett extra par gratis, så nu ser jag normalt igen!

Ikväll blir det pannkakor till middag, Jonathan fick välja och dom gillar mina pannkakor så valet var lätt!

Köpte apelsiner i söndags när vi var och handlade , och nu är dom SUPERGODA, kommer äta dom som besatt nu , och de är ju bra för jag ska ju äta mycket frukt och vitaminer, perfekt ju!

Och igår kom Lejonkungen på Bluray ner i brevlådan , Wiho, min absoluta favorit , så när jag hämtat barnen strax efter ett så blir det film mys i soffan tills pappan kommer hem!

Kram på er!

Tisdag!

Oj vad trött jag är.. sov ändå helt okej inatt fast den där avfuktaren låter som en tvättmaskin som centrifugerar hela tiden står i badrummet , men det var bara lite svårt att somna , men sen sov jag fram till halv 5 och gick på toa , och vad varmt och skönt det var i badrummet , haha!
Brukar alltid frysa när jag går upp på natten men nu är den ju där inne och värmer badrummet för att fukten ska torka ut , och då är det varmt och skönt där inne! I like!

Imorse så plingade han som fixar badrummet på dörren 5 minuter innan jag skulle gå upp , typiskt.. inge snooze för min del , så på med morgonrocken och upp och öppna... sen började han riva ner kaklet och nu när jag kom hem så hade dom rivit dit upp där de var fuktskadat, så nu ska den där torken bara göra sitt jobb, sen sätter dom upp nytt kakel och vi kan duscha och bada igen!
Duschade på jobbet idag när jag slutade vid 19 och sen åkte jag hem och åt tomtegröt och mackor och kollade på idol!

Nu blir det en kopp te tror jag och bara ta de lugnt, och imorgon är jag ledig, underbart!!

Kram på er!

Renovering!

Nu är dom här från hyresvärden och påbörjar renoveringen av vårat badrum! Så nu har vi ingen dusch fram tills dom är klara..vi har fått en nyckel som går till en dusch som dom har som man får låna när dom gör sånt här.. men jag kommer duscha på jobbet för de mesta, tror jag iaf.. har ju inte sett dushen den kanske är jättefräsh..

Skönt iaf att dom började så fort som dom gjorde nu.. och antingen kommer dom riva ner kaklet idag eller imorgon..det är ju bara ena väggen som är fuktskadad så det borde gå ganska fort iaf!

Idag ska jag jobba iaf , börjar 2 och sen hem och sooova..
Vilket skitväder det är ute idag , usch.. riktigt höstrusk..regnet har smattrat på fönstret hela natten , då är det mysigt men inte nu på dagen , det ska vara sol och fint höstväder!

Nej , lite frukost på det här kanske , mannagrynsgröt och smörgåsar, mums!

Puss och kram

Gravid vecka 26(25+0)

Nu börjar jag känna mig tyngre och mer "osmidig" än innan , och jag känner verkligen av att hon växer som bara den , börjar känna mig trött i ryggen fortare och så.. men jag mår jättebra iaf! :)

Mamma

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.


Barnet

Den här veckan är din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng och moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.


Första lådan!

Jobbdagen sa bara svish så var den över, vi var grymt mycket personal så det kändes aldrig som det var mycket folk , jätteskönt!

När jag kom hem idag så hade Conny maten klar och framdukad, Tacos! Grymt skönt att komma hem till det kan jag säga.. och det var jättegott! Tack älskling! <3

Vi kollade på Basic instinct, har aldrig sett den faktisk , trots att det är 20 år sen den gjordes , haha.. men men nån gång ska vara den första , och den var riktigt bra tycker jag!

Igår skruvade Conny ihop nya byrån till hallen som vi köpte på ikea, och det vart grymt bra, är skitnöjd med både färgen och storleken!

Så alldeles nyss så vek jag lillskruttans alla kläder och la ner i ena lådan , hennes första klädeslåda! <3

Imorgon börjar jag 7(!) så jag ska hoppa i säng nu tänkte jag , skönt att sova tidigt ibland! Puss och godnatt!

Fredag och jobb!

Godmorgon tänkte jag säga haha , men god eftermiddag passar nog bättre! Hur mår ni?
Imorse tog jag lite sovmorgon , har sovit så sjukt gott inatt med min nya kudde, fick ont i nacke och rygg av den andra som var lite väl använd kanske , och den nya var helt underbar... tänka sig, 59:- och sjukt skön! Tack ikea!

Satte på en tvättmaskin imorse, i helgen måste vi tvätta all tvätt och sen gå ner och boka en tvättstugetid , svårt att få tid där nämligen.. men men , hoppas att badrummet fixas fort!

Åkte och hämtade ut mina linser som kommit, och Jennifer jobbade idag så jag svängde förbi där och snacka lite, och nu är jag hemma . men måste gå snart.. ska jobba 15.45-22.15 ikväll , kul fredag!

Jobbar hela helgen sen också.. bra med pengar iofs.. men jag har någon låsning eller något som sitter i kläm i svanken.. lite irriterande, får inte bort det heller.. nån gång måste de ju lossna tycker jag .. den som lever får se!

Skickade tillbaka stövlarna idag , för jag provade med en extra sula i och tjocka strumpor och då var dom lite tajta , så byte av stl bara sen är dom mina :D

Nej nu ska jag dra mot jobbet, sen kommer Conny och hämtar mig ikväll , min egna chafför <3

Kram på er!


IKEA <3

Idag så skrev jag klart mina papper om havandeskapspenning med lite hjälp från min chef, så skickade jag in dom idag också! Hoppas att det går igenom så jag slipper jobba sista månaden vilket blir december, då det är mest på jobbet både med posten och butiken i övrigt!

Slutade 15.30 idag, så jäkla härligt, så Conny hämtade mig sen drog vi till IKEA och shoppade loss lite.. blev ett nytt vardagsrumsbord, en ny större byrå till hallen , ett skrivbord in till barnens rum och lite smått och gott!
Lägger upp bilder när allt är ihopmonterat! Kommer bli super! :)

Idag ringde dom mig från hyresvärden också och berättade att det bara var ena väggen i badrummet som var fuktskadad, och att dom andra 3 var renoverade för ca 6 år sedan , så dom var okej! Känns skönt, så på måndag kommer dom hit och river ner kaklet bakom badkaret, och badkaret åker ut på balkongen så länge, så ställer dom dit en avfuktare som ska stå och torka där inne i ca 2-3 veckor och sen kommer dom och kaklar om väggen och fixar där inne! Så nu kan jag iaf slappna av lite för då kommer det ju lätt vara färdigt innan december iaf, härligt!

Jag hittade ett par vinterstövlar som jag blev lite kär i på heppo.se här om dagen som jag klickade hem, från Hush puppies.. så det är ju bra kvalitet på dom iaf , och dom var precis lika fina som jag trodde , så dom ska jag behålla...1349:- är ju ändå rimligt för ett par ordentliga stövlar i skinn med tjockt foder inuti, för dom jag köpte i vintras gick ju sönder när vintern var slut och dom köpte jag på din sko tror jag... så nu hoppas jag på att dom här håller kanske i två säsonger!

Nu tänkte jag fixa lite här hemma och sen mysa lite i soffan , ha en mysig kväll ni också! Puss & Kram

Onsdag!

Besöket hos barnmorskan gick jättebra och hjärtljuden lät jättefint och magen låg precis i mitten av kurvan så det var toppen!
Det känns så bra att allt är bra där inne och att hon mår bra, och man blir lättad när man hör hjärtljuden slå så fint! <3

Efter besöket så åkte jag till mammas jobb och vi gick till Bromma Blocks och åt lunch på Erssons tror jag de heter , skitgod mat har dom där.. vi åt penne pasta med hummersås och färska räkor på, supergott!

Fick lite presenter också från när dom var i New york, det blev en body lotion och body splash från victorias secret till mig , och 2 klänningar, en body och ett sett med en tunika och kjol med fastsydda strumbyxor till, sjukt gulliga!
Sen var mamma tvungen att återgå till jobbet och jag gick tillbaka till Bromma blocks och gick in på polarn och pyret och använde mitt presentkort jag fick av Connys mamma och pappa! Blev en body och ett par byxor!



Conny ringde mig efter vi hade varit hos barnmorskan på vägen till jobbet och berättade att han var sjukt nära att krocka med jordens största älg, han såg under magen på den och hornen var sjukt stora, största älgen han sett i hela sitt liv sa han, snacka om tur att han såg den och hann tvärnita , annars hade bilen och säkert Conny varit helt mosade om han hade kört på den! Tacka gudarna att han klarade sig, sånt där är så läskigt!
Snart är han på väg hem och då blir det pannkakor med sylt och grädde! Mums!

Ha en trevlig kväll, och ta hand om er! Kram

Tisdag

Oj jag är helt slut i kroppen efter måndagens och dagens jobb..
Conny hämtade mig efter jobbet idag vid 7 och vi åkte och hämtade mat på Grekiska kolgrillen, kyckling souvlaki med ris , så gott!
Sen kollade vi på idol , och herre gud vad många det finns som sjunger sämst! haha det är så kul att kolla när dom kommer in och tror att dom kan sjunga bra, så öppnar dom munnen och sjunger apa dåligt, haha! Underhållning!

Sen hoppade jag ner i ett varmt bad med massa skum och gjorde ansiktsmask och hårinpackning.. kände att kroppen behövde rås om lite grann.. och nu känns det mycket bättre!
Badkar är en sån där bra-att-ha sak som alla borde ha , det är så skönt att krypa ner i ett varmt bad såhär när det börjar bli höst ute eller när man är trött i kroppen/muskler efter jobb och så..

Imorgon så står MVC på schemat vid 10, så conny får lite sovmorgon då , han ska följa med och höra sin dotters hjärtljud och hålla mig i handen när hon tar blodprov på mig.. måste göra det innan jag ska få den där sprutan om 4 veckor ca.. och blodprov är INTE min grej kan jag meddela.. när vi var på inskrivningen så tog hon blodprov på mig och jag blev alldeles svettig och yr och mådde illa, usch!
Jag tror att det är när jag tänker att dom tömmer blod från mig som jag blir sådär.. men jag kan inte låta bli att tänka på det, haha...
Sen ska hon mäta magen också , första gången! Så vi får väll se om den är så stor som den ska vara, jag tror det faktisk, men man vet ju aldrig så!
Efter vi är klara där så åker Conny och jobbar och jag åker till mammas jobb och tar en lunch, mysigt!

Nu ska jag krypa ner för dagen , sov gott så hörs vi imorgon! <3

Gravid vecka 25(24+0)

Jaha , ny vecka IGEN! Inget speciellt nytt, magen växer på och på onsdag ska vi till Barnmorskan och mäta magen och lyssna på hjärtljuden!
Läste igår att partnern kanske kunde höra bebisens hjärtljud nu om man la örat mot magen , och vi provade de igårkväll och han hörde hennes fina, regelbundna snabba hjärtljud! Mysigt! <3

Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor

Barnet

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.



Dalarna!

i lördags morse när vi vaknade så kände vi att vi ville göra något, så vi bestämde oss för att åka upp till Connys landstället i dalarna, han har inte varit där på 4 år ovh dom delar på det alla i hans släkt, så vi kollade om det var ledigt och det var det, så vi packade bilen lite snabbt och åkte upp.. tog ca 2 timmar och när vi kom dit så åkte vi och handlade middag och frukost och lite godis och sen tillbaka till stugan..
vi startade en brasa för det finns inget rinnande vatten eller el, så det är verkligen landet! Grabbarna lekte lite på gården och sen grillade vi och åt middag.. sen blev det mys i soffan utan TV och annat, bara mys!
Sen gick barnen och la sig och jag och Conny satt och mös framför brasan och kollade på fullmånen.. så mysigt!
Sen spelade vi Fia med knuff och sen var det sängen för oss också!

När vi vaknade så åt vi frukost och klädde på oss, sen gick barnen ut och lekte och Conny drog fram åkgräsklipparen som var dagens höjdpunkt kan jag lova!

Vi packade väskorna och ställde in alla utemöbler inför vintern och sen åkte vi hemåt igen, det var så mysigt att bara göra en sån spontan grej och verkligen slappna av lite!

Efterlängtad helg!

Efter en vecka som kändes jättelång så är det äntligen fredag!
Slutade kvart över 6 idag så middagen stod på bordet när jag kom hem , sånt gillar vi! Tack hjärtat! <3

Vi vuxna diskade efter maten och barnen plockade undan på sitt rum medans, och nu sitter vi och kollar på Bortspolad och äter lite godis och har fredagsmys!
Den filmen är faktisk rolig , handlar om en "överklass" råtta som bor hos en familj som åker på semester , och då bryter sig en kloakråtta in hos dom och spolar ner honom i toaletten, så kommer han ner till äckliga kloaken, haha!

Nu är det så mysigt här hemma, ljusen är tända och det är fint och städat överallt och vi är lediga i helgen , älskar den känslan!
Strax ska barnen i säng när filmen är slut, och då ska vi nog kolla på Svinalängorna med Noomi och ola Rapace, den ska tydligen vara bra så vi får väll se! Annars så kollar vi på den imorgon!
Ska koka lite te också sen är kvällen fullbordad.. :)


Hoppas att ni får en mysig fredagkväll mina vänner!
Kram på er!

Oj vilken dag!

Minsta killen vaknade runt 5 imorse av någon mardröm tror jag , och grinade och conny gick in och kollade till honom , sen när conny lagt sig ner så hör man hans små fotsteg komma mot oss , och springer in till oss och säger att han är rädd.. så han hoppade upp och la sig bredvid pappa och somnade på en gång , lillfisen!

Igår när conny kommit hem från jobbet så lagade jag middag , köttfärssås och spagetti, och barnen satte sig vid köksbordet medans jag lagade mat och tog fram en varsin burk med prutt lera.. och herre gud vad dom skrattade!
Och varje gång det kom ett pruttljud så sa dom: " Meeeeen Annnnnnnnnna, vad har jag sagt man får inte prutta i köket" haha.. svårt att inte skratta då liksom!
Sen höll dom på så tills maten var klar och sen efter mys i soffan var det läggdags för dom små.. och vi tände lite ljus och mös i soffan med en kopp te!

Imorse när jag åkte till jobbet så tänkte jag ju så klart inte på att det var rusningstrafik , så jag hann till sköndal och sen var de krypkörning i ca 30 minuter på 1ans växel , gissa om jag blev trött i vänster benet, men jag kom bara 5 minuter sen , så no big deal där , men jag hatar köer , tar en annan väg imorgon , inte motorvägen!

Imorgon är det FREDAG , åh så härligt.. fredagsmys och ledig helg , underbart!
Nu ska jag hoppa in i en dusch och sen krypa ner för dagen..

Conny, du gör mig så lycklig , glöm aldrig det! Mitt hjärta! <3
GODNATT!

Godmorgon!

Ledig idag , men gick upp vid 6 och lämnade av barnen för dagis/skola och sen gick jag och la mig igen , skönt att gå upp och sen gå och lägga sig igen och känna att man inte MÅSTE gå upp :)
Sov iaf till 10, och går bara runt och skrotar här hemma , mysigt!
Men vädret kunde väll ha varit lite roligare, storm och regnrusk ute... det märks att hösten är på g..
Det som är mysigt med hösten är att man kan tända MASSA ljus och mysa i soffan med lite te och film på kvällarna , men mysiga raggsockor och myskläder på.. älskar det..
På hösten så kommer det in så himla mycket snygga kläder, speciellt koftor.. undrar hur många jag har egentligen , men måste ju köpa några nya iår ;)
Koftor är bra också när man har en tjockismage,  perfect!

Igårkväll när vi gick och la oss så kände vi när bebis hade hicka, det kändes lite roligt och hon låg ju inte stilla precis , var som en orkan där inne , haha! Myspys!

Ska hoppa in i duschen nu och sen knalla ner och handla lite!
Puss & Kram

Fuktskada!

Ojoj , vart ska jag börja!?
För ca ett halvår sedan så ringde vi våran hyresvärd om badkarskranen som var dålig och så kom dom upp och bytte ut den mot en ny, och då såg dom att det var en kakelbit som saknades där blandaren satt, så dom tog silikon och täppte igen de hålet, och mätte då samtidigt om det var fuktskada eller mögel i badrummet, vilket det inte var tydligen..
Så i söndags när jag stod och duschade så såg jag uppe i ventilationen att det såg ut som mögel, så jag ringde värden i måndags då och han kom upp och kollade men det var bara damm och ventilationen var dålig så han bytte ut den , och då bad jag honom att mäta fukt och mögel igen eftersom vi får en bebis om ca 4 månader, och då mätte han och upptäckte att badrummet var fuktskadat, KUL
Så nu ska dom riva hela badrummet och ställa dit en tork som får stå tills det är torrt där inne , sen ska dom kakla om och hela rubbet,och dom har lovat att det ska vara klart innan december då bebis ska titta ut, och det hoppas jag verkligen!

Så nu kommer vi inte ha någon dusch hemma , så då har dom en dusch som man får låna i ett annat hus medans dom renoverar, men vi har ju dusch på jobbet så jag kommer duscha där! Och barnen får duscha hemma hos sin mamma som bor några portar bort så de är ju lugnt..

Det som känns bra är ju att vi får ett helt nytt badrum som är fräsht, vilket känns bra eftersom bebisar är så känsliga, så det var ju tur att vi upptäckte det nu och inte om 4 månader tex..
Det blir bra när det är klart iaf, får se det så!

Jaha , annars då? Mår ni bra?
Nästa onsdag så ska vi till Barnmorskan igen på återbesök, då ska hon ta blodprov på mig inför sprutan jag ska få i oktober mot Rh immunisering, och sen ska hon mäta min mage för första gången , hoppas att den ligger enligt kurvan, och sen det bästa, lyssna på lillans hjärtljud <3, jag har ju hört dom en gång , förra gången jag var där, men då kunde inte Conny följa med så nu blir det hans första gång , MYSIGT!

Slänger in en bild på connys mästerverk, han hade lite småtråkigt så han passade på när jag fotade magen:P

Gravid vecka 24(23+0)

Nu växer magen för varje dag som går och jag mår fortfarande jättebra och bara njuter! Det ända jag känner av är trött i svanken och fötterna, men det går över om man masserar, sen har jag börjat få lite sammandragningar om jag inte tar de lugnt!

Mamma

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.

Barnet

Bebisen är nu ca 24 cm lång mellan huvud och stjärt och väger ca 700g. Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

 

Älskade dotter, vi längtar efter dig! <3

Lördag!

Jobbdagen idag gick fort faktiskt.. sen kom Conny och hämtade mig och så handlade vi lite godis och nya filmer på jobbet, och sen köpte vi sushi från bästa sushistället jag ätit på, nere hos oss i centrum..
Så vi har myst i soffan med sushi och godis och filmen änglar och demoner, och nu tänkte jag ta en dusch och sen stupa ner i säng, börjar 7 imorgon :/
Efter jobbet ska vi hem till Connys mamma & pappa och äta middag..stekt fläsk med löksås.. har aldrig ätit det men jag gillar ju fläsk och lök så ;)

Imorgon går vi in i vecka 24, spännande :)

KRAM!

Stängning

Ikväll jobbar jag 15.45-22.15, sen jobbar jag i helgen också!

Sov till 11 idag , skönt med sovmorgon, var ett tag sen.. antingen så bygger dom eller håller på utanför eller så är bebis en vilding och studsar så kan jag inte somna om :P då är de bara att gå upp!

Nu tycker jag att magen bara blir större och större för varje dag som går, och alla sa att åh det går så sakta första delen av graviditeten , men jag tycker bara att det sa POFF så var jag i vecka 20.. nu går jag in i vecka 24 på söndag, helt sjukt fort har de ju gått!

Nästa löning så måste vi till ikea, och köpa en ny byrå till hallen och en bänk som vi kan ha under hatthyllan och lägga alla vantar och mössor och kepsar och hjälmar och allt annat, och en större byrå än den vi har nu så alla kläder till lilltjejen får plats någonstans.. sen måste vi köpa ett sånt skåp man har under handfatet så man kan ha alla blöjor och sånt någonstans..vårat badrum är så litet så det är ända lösningen.. sen får vi ha skötbordet på tvättmaskinen..
det är mycket som ska fixas och handlas när man ska få en liten, vagn och bilstol är iaf klart, känns skönt! Sen har jag köpt lite kläder..

Nu ska jag hänga lite tvätt, sen är det dags för lite lunch och sen jobb!
Kram!

Gosigt!

Imorse så lämnade jag av Oscar till morfar och dom åkte upp till husvagnen och kommer säkert ha de jättebra!
Jobbade 7.30-15.30 idag och efter jobbet så åkte jag till Connys jobb och mötte upp honom, nu är det ju 3 dagar sen vi sågs, och 2 nätter utan honom.. man blir ju såååå van att ALLTID ha honom bredvid sig i sängen och känna den tryggheten och värmen från honom.. så när man väl sover ensam så känns det tomt!
Men inatt är det som det brukar vara igen, mysigt!

Gjorde pannkakor till middag idag , det är så himla gott.. och jag har alltid i vaniljpulver i min smet, blir 1000 gånger godare då! Pröva de nästa gång ni steker pannkakor , ha i 3 tsk vaniljsocker (eller mer om man vill ha mycket smak) det luktar gudomligt och blir supergott!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen krypa ner i sängen och kolla på tv en stund , kommer säkert somna men det gör inget, är ganska trött faktiskt.. sen får jag sovmorgon imorgon också.. börjar 15.45 och slutar 22.15...

Godnatt!

Every great love starts with a great story♥

Livet med kärleken, Anna - Ellie´s mamma

RSS 2.0