Barnen är hemma

I söndags var vi i sickla en snabbis, och hittade massa kläder till Ellie på rean , till dagis!
Vi käkade på mcD och åkte sen hemåt igen , och Ellie somnade, och vi tog det lugnt en stund!
 
Sen åkte vi hem till min pappa på middag , han bjöd på fiskgryta med grillat vitlöksbröd, mycket gott och Ellie slevade i sig, och plockade massa vinbär till dessert :P

Pappa passade på att fota oss 3 i kvällssolen och det blev superfina bilder, ska förstora någon av dom och ha på väggen!
 
Igår så kom killarna hem efter 2 veckor hos sin mamma , och Ellie blev ju helt tokig när dom kom, som vanligt!
Sen fick dom se sitt nya rum och dom tyckte om det :)
Vi köpte lite fika och dricka och tog bilen ut till Häringe slott för en mysig eftermiddag, vi fikade nere på bryggan och kollade när en liten tjej försökte lära sig åka vattenskidor, och sen gick vi bara runt där på gården och tittade på allt fint, om ni inte varit där så åk dit, det är superfint!
Ligger ut mot nynäshamn!
 
Vi åkte hemåt och fixade middagen , och sen hade vi filmmys i soffan med popcorn!
 
Idag har vi bara varit hemma, dels pga att hissen var avstängd pga reparation och vi bor på 7e våningen , och sen har det blåst som bara den , så vi roade oss inne idag!
Målade 20 gånger typ, Ellie älskar att"mållaaaaa", vi har kollat på film och vi vuxna har tvättat och diskat och sånt emellan!
 
Häromdagen så köpte jag lite garn och en virknål och ska lära mig att virka tänkte jag , och min första skapelse blev en mormorsruta, som blev helt okej, och nu ikväll provade jag en afrikansk blomma, en hexagon, som var lite svårare, gjorde nog fel på några ställen för den blev mest rund :P men men , öva öva!
Sen när jag fått in knycken på det så ska jag virka massa och sy ihop till en filt till lilla damen i huset! <3
 
Nu ska vi kolla ett avsnitt av netflix serien Orange is the new black, grymt bra!
Puss
 
 

Barnens rum

 

Landet

I söndags så tog vi bilen och åkte till hälsingland, min mammas och Bosses landställe!
Vi grillade på kvällen och Ellie somnade som en stock ute i gästhuset redan vid halv 8, det måste vara luften där uppe, det är så lugnt och skönt där, helt tyst , förutom hästarna, korna och bondens maskiner som låter ibland, annars är det bara lugn! Älskart!
 
Dagen efter så gick jag och mamma ut på en pw, men jag fick så ont i knät av mina dåliga skor, så jag vände, men det blev ändå 4,3 km typ, sen efter det så körde vi Adrian James magövningar , en app på iphone , sjukt jobbigt men nu kör både jag och Conny den varje dag, så får vi se ;)
 
Vi käkade silllunch, mammas matjesill röra, hoppade studsmatta och bara njöt!
Åkte på en loppisrunda men alla loppisar var stängda, så typiskt :(
 
Till middag blev det grillad kycklingfile, och rabarberpaj från landet till dessert, Ellie somnade efter ett tag och vi spelade poker i köket, och bosse fick fyrtal och tog ner alla på 0, så typiskt, så vi satt uppe till 01 ca!
 
På tisdagen åkte vi hem igen efter frukosten , och stannade till på Dollar store i bollnäs, hittade lite smått och gott men det var bättre för några år sen..
 
I onsdags så åkte vi till Ikea för att handla lite till barnens rum , blev en expedit hylla, en hängare till väggen , sänglampa, lite ramar och kort och en tavellist mm till Ellie, och sen en skrivbordstol och gardiner till grabbarna!
Sen åkte vi hem och Conny skruvade upp allt på väggarna!
Det blev så fiiiiint :D är supernöjd!
 
Igår åkte vi till stranden , var typ 28 grader varmt och strålande sol, jag badade 4 gånger, och då är jag en badkruka! :P
Ellie badade på för fulla muggar och lekte i sanden , och efter pastasallad lunch så somnade hon till slut, och vi passade på att sola, och doppa oss igen! :)
 
Idag har vi varit och storhandlat, och en sväng på systemet, då vädret var lite halvbra!
Imorgon kommer min bästa kompis från skåne på middag med sin sambo, och en tjejkompis till dom! Ska bli mysigt! Det blir indisk dhal, med ris och naanbröd, och sen en creamfraiche tårta!
 
Nu ska jag lägga lilltjejen , och sen blir det filmmys i ett nystädat hem! <3
 
 
 

Fullt upp

Vi har haft fullt upp de senaste dagarna med att måla barnens rum , och monterat ihop sängen , som var ett pussel kan jag säga... men ca 4 timmar senare så var den klar, och det blev superbra :)
Sen när vi kommer hem på tisdag så flyttar vi in Ellie där , spännande!
 
Igår så var min mamma barnvakt från 16 ca och så åkte jag och min kära in till söder och tog en promenad till Soldaten svejk, en restaurang med öststat-mat!
Vi började med en varsin öl, och en ost och korv tallrik, sen var det varmrätt..
Jag tog snitzel med råstekt potatis , sjukt stor, och gott! Conny åt lammfärsbiffar med ajvar och massa gott!
Och till dessert delade vi på en äppelstrudel och jag tog en kaffe latte!
Sen promenerade vi till bion, köpte popcorn och läsk, och sen såg vi filmen World war z, med Brad pitt!
Mycket bra, och spännande, handlade om att världen blir smittad med ett virus, typ rabies, och så ska dom överleva och hitta botemedlet!
Den var i 3d, brukar få ont i huvudet då, men fick inte det nu, skönt!
I vissa scener hoppade jag till av rädsla så jag höll på att tappa popcornen , haha!
 
Vi åkte tillbaka hem , och klockan var strax efter 21, och när vi kom hem igen så satt Ellie i soffan och mös med mimi(mormor), och så hörde hon att vi kom och blev suuuuperglad och fick energi från ingenstans och började spexa som bara den haha!
Det hade gått jättebra och hon var glad hela tiden , och dom hade busat i soffan och filmat sig själva, haha!
 
Idag åkte vi ut till ekerö hem till Putte och Mikaela och Tuva, och tog en promenad till en strand , och big chock, jag BADADE! Det ni , badkruka nr1, men det var så sjukt varmt idag så det behövdes!
Ellie badade också och lekte i sanden med Tuva!
Sen somnade hon i vagnen en stund och vi solade, åt glass och jag läste tidning!
Vi promenerade hem igen och grillade mat, supergott!
Sen åt vi chokladkaka med glass i kvällssolen, och efter det blev Ellie supergnällig, hon sov så kort stund idag så vi tog på pyjamas och gjorde välling och körde hemåt, men damen somnade inte i bilen, och det tog ett bra tag innan hon somnade här hemma, efter 21 nån gång!
 
Vi har iaf packat och så , och imorgon efter frukost åker vi upp till hälsningland, ska bli supermysigt att komma upp på landet i några dagar, och bara va!
Gå på lite loppis, och handla på Dollar store ;)
Nu ska jag duscha och sova, imorgon åker vi!
Kram så länge!
 
   
 

Helgen

Helgen sa bara svisch, vilket var skönt!
 
På lördagen var vi ute i parken ganska länge, och sen på em så åkte vi hem till min pappa där vi blev bjudna på middag , grillad citronkycklingfile, jättegott!
Vi åkte hemåt runt 8 och sen somnade Ellie gott i sin säng..
 
På söndagen så gjorde vi oss klara , packade ner badsaker och flytvästen, och lunch till Ellie och åkte hem till pappa igen , och därifrån åkte vi och handlade lite fika och och en yoghurt till Ellie, sen åkte vi ut mot gålö, där pappa har sin båt!
Ellie blev superglad när hon såg "månna" många båtar, och sen åkte vi iväg!
Hon fick köra båt med morfar och känna vinden i ansiktet, det är ju som balsam för själen , havet! <3
 
Vi åkte i ca 15 minuter ut till en ö där det finns en liten sandstrand, som är långgrund, superbra när man har barn med sig, så vi fick vada in och sen lekte Ellie med sin hink och badade i det grunda vattnet!
Pappa tände på sin gasol och la på sin stekplatta, och värmde på Ellies lasagne, och efter lunch så somnade hon gott i paraplyvagnen jag tog med!
Jag passade på att sola och sen fixade pappa lunch till oss!
Det var jag, Ellie, pappa, pappas tjej Lena och min faster Eva som var med, och vi hade det superbra hela dagen!
 
Efter ett par timmar ute på ön så packade vi ihop oss och åkte hem , och det visade sig att ALLA ute på gålö skulle hem samtidigt typ, så det var en jättelång kö ut från gålö, tog väll typ 30 minuter, så min faster fick åka med oss så Ellie hade sällskap , och efter lite mer än 1 timme var vi hemma igen , och båda var supertrötta!
Vi svängde in på ica och köpte blodpudding, snabbmiddag eftersom klockan var 18 redan!
Sen runt 8 så kom Conny hem igen från Amsterdam , och Ellie blev superglad!
 
Mysig helg, och nu har vi 4 veckor mysig semester framför oss!


Och igår var vi iväg till farsta c och gick in på löplabbet och testade ut ett par skor till mig , gud vad duktiga dom är där!
Man får ta på ett par testskor, och sen springa på löpbandet, så filmas stegen och dom tar fram skor som passar ens fot!
Han plockade fram ca 6-7 par skor som jag fick provspringa i tills jag hittade ett par som passade min fot!
Det blev ett par Asics gel kayano 19, men dom kostade 2000:- där, och jag hittade dom på nätet för 1349:-, men dom var slut i lager, så om 2 veckor ca kan jag beställa dom!
Längtar!!! Så jag avvaktar med springet fram tills jag har ordentliga skor, annars kan jag få ont i ryggen sa han!
 
Och idag var vi iväg och hälsade på Jennie och Alva och lekte lite, fick jättebra träningstips till magen av henne, ska inviga strax! :)
Conny hämtade upp oss och vi åkte till Mio i länna och kollade på en ny våningssäng till grabbarna, vi tänkte först bygga en egen loftsäng typ, men det blir nog bättre såhär, och lättare :P
Så nu är den beställd, och sen åkte vi och köpte lunch och åkte hem så Ellie skulle få sova!
Efter hennes nap så åkte vi iväg till farsta c gick till MVC för att få nya p piller utskrivna, och sen gick vi till färgaffären och köpte vit målarfärg, så ska vi måla om i barnens rum också, och när allt är klart där inne så ska även Ellie sova där inne :)
Blir mysigt, så får hon sin lilla hörna där inne!
Före och efterbilder kommer!
 
Vi rensade ut allt från rummet och så åkte Conny iväg med den gamla våningssängen och kastade den på tippen , och nu har han spacklat alla hål och så , så nu ska vi sova! :)

Amsterdam

Imorse åkte min kära till amsterdam över helgen för att gå på Sensation White, en stor fest med olika dj:s!
Så vi är ensamma hemma jag och skruttan!
 
Vi åt frukost och tog sen bilen till port 73 i haninge och köpte 2 nagellack på kicks, och sen handlade vi lite inför middagen idag!
Vi åkte hem och Ellie fick lunch och sen somnade hon på 2 röda!
 
Jag städadade och plockade lite här hemma, åt lunch och tittade på ett avsnitt av Drömmen om ett barn på tv3 play, sen vaknade Ellie och vi gick ut i parken och mötte upp Karin och Molly och lekte med dom , det var ett tag sen!
 
Vi gick till Ica och köpte jordgubbar och mötte sen upp min mamma och lillebror vid tåget!
Ellie blev superglad när Mimmi och kokkar kom , och vi gick hemåt och började med maten.. Fajitas!
 
Vi käkade och diskade sen undan , och jag fixade mammas naglar med det nya sugarcrush lacket jag köpte, Ocean crush..sjukt snyggt!
Målade på mig också innan idag, love it!
 
Ellie ville också ha , så hon fick på tummen och såg så stolt ut, min stora tjej! <3
 
Vi åt jordgubbar och sen var det sovdags för damen , och mamma och oscar åkte hemåt!
 
Jag mumsade på lite Ben & jerrys och kollade på Skärgårdsdoktorn, åh vilka barndomsminnen som ploppar upp!
 
Nu ska jag göra mig redo för sängen, ensam :(
Tur att jag har min lilla Ellie!
 
Tack för idag mamma, vi älskar dig! <3
 
Ellie åker kana , mina naglar, och mammas och sist Ellie som leker tittut med mormor med sin fina tumme!

Svett är fett som gråter

Idag har vi varit i parken och lekt, Ellies favvoplats!
Hon åker i den brantaste och längsta kanan, själv, och jäklar vad nöjd hon är! 
Hon går upp för trappan och sätter sig, avfyrar världens största smile och åker..sen säger hon"en till"
 
Vi åt mellis i parken och sen svängde min bror förbi en stund, på väg till en butik han plockar hos!
Barnens mamma och hennes kompis var också i parken, och Ellie är ju helt kär i hennes lilla 10 v bebis Sebastian, hon ska titta på honom i vagnen och klappa, och säger Bebin till honom hela tiden! 
Min lilla toka, du får ett syskon när vi bor större <3
 
Vi gick in och fixade middagen, lasagne, Gud vad det är gott, det borde man äta oftare!
Ellie åt som bara den, och slukade minst 10 cocktailtomater också!
 
Vi mös och lekte efter maten och jag diskade, sen var det läggdags efter ett tag, och när jag lagt Ellie så tog jag på mig mina nya träningskläder och varvade gång med springning, och totalt blev det 4,35 km, på 43 min, nöjd med mig själv att jag är igång, och mjukstartar lite, men nästa gång ska tiden bli kortare och springningen oftare än gången! 
När jag kom hem lagom till Devious maids, så gjorde jag plankan i 1 min och 10 situps, och 2 benböj, sen stretchade jag och tog en dusch!
Nu blir det läggdags! 

Lekvegas

I söndags var vi på lekvegas, ett litet lekland i vega!
Dom hade en hoppborg med en haj som öppnade och stängde munnen som man skulle hoppa ur, en stor klätterställning med nät runt om hela så man inte kan ramla ut, perfekt!
Och sen lite rutchkanor och så..
Vi hade jätteroligt, stora och små :D
Haha, Ellie tyckte det var kul att springa runt och åka kana, och grabbarna gillade hajen!
 
Vi köpte glass och åkte hem igen vid 5 när dom stängde och fixade middagen!
Lax med pasta och hollandaise, Ellie åt 2 portioner knäppisen , det tar på krafterna att leka ;)
 
Igår var vi i parken efter Ellies vila och mötte Elin och Vally där, länge sen vi sågs men dom lekte som bara den och åkte kana som galningar!
När Alex kom hem så gick vi in och fixade middag, blodpudding, och Ellie åt TRE skivor, hon älskar blodpudding, och vi med!
Billigt och bra, 3 personer på ett paket, 8.95:-
Perfekt!!
 
Imorse skulle jag skicka ner Alex till skolskjussen, men min väckarklocka hörde jag inte och sen hade jag på ljudlöst och vibration av, så jag hörde inte när Conny ringde 5 gånger heller! :/
Så han är hemma idag , och så hoppas vi att vi slipper betala 600:- i utebliven körning..
 
Ellie sover nu , och Alex kollar barnprogram, och jag har diskat, tömt mobilen på alla bilder, och sminkat mig!
När Ellie vaknat ska vi gå och handla , och hämta ut paketet från sportamore :D
Mina träningskläder.. hoppas dom passar nu, då blir det en tur ikväll!
 
Imorgon åker vi till farsta och hämtar ut mina skor som lagats och sen får vi se vad vi hittar på :)

Every great love starts with a great story♥

Livet med kärleken, Anna - Ellie´s mamma

RSS 2.0