SÖS

"kursen" idag var riktigt givande faktiskt!
Dom som höll i den jobbar på förlossningen och BB avdelningen och dom gick igenom allt som händer där i stort sett..
Hur det går till när man kommer dit, bilder på hur det ser ut där och hur det går till under förlossningen.. sen gick dom igenom lite om smärtlindring och sen sa dom att vi omöjligt kunde bestämma oss nu hur vi ville ha det när det väl är dags , så jag är öppen för förslag när jag kommer dit!
Sen tog dom upp vad som händer efter förlossningen och när man kommer till BB..
Mycket trevliga och jag känner på en gång att jag kommer känna mig trygg att föda där!

På vägen hem ringde jag och frågade vad vi skulle äta, och småkidsen hade redan ätit , så Conny föreslog toast!
Har världens godaste recept på toast:
Vanligt rostbröd, smör, pepparrotsvisp, ost och skinka/kalkon och en skiva tomat.
Så brer man på smör på skivorna och sen ett lager med pepparrotsvisp och sen på med det andra, det är SJUKT gott!

Snart börjar sista avsnittet av Bonde söker fru, ska kura upp mig bland alla kuddar i sängen och värma mina vetetofflor, min vetenalle och en kopp te och kolla på det!

Imorgon är Conny ledig, så mysigt att vakna tsm, sen får vi se vad vi gör.. dom ringde aldrig om sängen idag , så hoppas dom ringer imorgon då så vi kan hämta den någon gång!

Kram så länge!

Clementiner

Har fått någon typ av craving nu dom senaste dagarna på clementiner, fy vad gott det är!
Skulle utan problem kunna äta upp en hel sån påse med clementiner..igår åt jag 5 st på kvällen och sen hindrade jag mig för jag visste att jag ville ha några idag ;)
Ska gå och hämta några st!!

Hade jättesvårt att somna om idag efter att grabbarna gick vid kvart i 7, dom är så söta alla 3!
Först kommer alexander in som är minst och pussar på mig och säger hej då bebis, ses sen.. sen kommer jonathan in och pussar på mig och säger är det kul att ha en bebis i magen anna? haha
Sen kommer Conny in och pussar först på mig och sen på magen..:)

Somnade om sen efter en timme typ.. och nu sitter jag och småkollar på våra bästa år! Det händer ju typ iiiiiiiingenting i det programmet haha.. man kan kolla ett avsnitt och sen vänta och kolla på det igen efter ett halvår och man kan fortfarande hänga med..men det är ändå lite roligt, så här till frukosten!

Igår em/kväll hade jag jättemycket förvärkar, kändes som mensvärk och sen ont i ryggen , sen drog livmodern ihop sig lite då och då.. tog ett varmt bad och sen värmde jag min vetenalle och la under ryggen och då blev det bättre!
Har inte kännt något idag så vi får se, hoppas jag slipper ;)

Hörs senare, Kram!!

Tisdag

Och idag har jag inte gjort så himla mycket.. väntar på att tvättmaskinen ska bli klar, sen hänga upp det.. sen tänkte jag diska, vi orkade inte göra det igår efter maten så..

Och ikväll blir det ett jättegott recept på torsk, om man gillar kokosmjölk så är det gott! Det står på baksidan av findus frysta torkfile, och vi tycker det är skitgott , och så ris till det! Prova om ni inte gjort det!

Imorgon så ska jag till SÖS på deras öppna föreläsning om förlossning och smärtlindring, ska ju föda där också , sen kan det vara skönt att veta lite mer om smärtlindring och så.. ska knåpa ihop ett förlossningsbrev sen efter det och skriva lite hur jag tror att jag vill ha det..sen är det ju jättevårt att veta när det är första barnet hur man vill ha det när man aldrig gått igenom det innan, vissa klara sig ju helt utan smärtlindring.. så jag kommer ta det som det kommer!

Sen på torsdag så kan vi nog åka och hämta spjälsängen , sen får Conny fixa ihop den :) Jag skruvade ihop ett badrumsskåp här om dagen , och jesus, det var ju inte lätt när man är höggravid säger jag bara, hittade inget skönt sätt att sitta på när jag skruvade ihop den , och man kan ju inte böja sig framåt heller :P Så det där får Conny sköta!

Sen ikväll är det DHW på tv, med en stor kopp julte och lite skumtomtar till, det är så sjukt gott med skumtomtar!

Kram på er!

Gravid vecka 36(35+0)

Och veckorna är snart slut! Helt ofattbart att hon snart är här, känns som att det var igår vi stod där med testet i handen och 2 streck på, den 13 april, och man blev så glad för dom 2 strecken!
Mår fortfarande bra, det är bara ryggen som jag känner att jag lätt blir trött i , speciellt i svanken, men då hjälper ett varmt bad! Annars mår jag toppen! :)

Mamma

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.

Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

Barnet

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

1a advent

Imorse vaknade jag ensam här hemma , Conny åkte till jobbet tidigt imorse så det blev en 1a advents frukost ensam för min del , men det var mysigt iaf!
Tände det första ljuset och värmde en tallrik med risgrynsgröt och en macka till, gott! ( Sen fick jag inte behålla gröten, den kom upp igen, det börjar bli så trångt i magen att jag gör det om jag äter för tidigt..sorry for the info )

Sen åkte jag till spånga och mötte upp mamma och bosse, sen åkte vi hem till dom i vällingby och jag och mamma gick in och kollade på presenter till mina kusiner, en har fyllt år och en fyller imorgon!
Sen åt vi lite lunch och sen åkte vi och firade mina kusiner!

Och nu sitter jag hemma i soffan och har precis ätit, det blev take away från sushi house i centrum , gott! Kyckling med cashewnötter blev det för mig!

Ikväll blir det Beck, en stor kopp te och lite frukt eller nått!

Här är adventspyntet upp , Sovrummet, vardagsrummet och adventsstaken i köket! Ska köpa en ny stjärna till köksfönstret också , men det är ingen bråttska!

Lussebullar

God förmiddag!
Vad hittar ni på idag då?
Jag är ensam hemma , Conny jobbar helg den här helgen och barnen är hos sin mamma, så det är bara jag!
Blev sjukt sugen på lussebullar igår, och eftersom det ändå är första andvent imorgon så passar det ju utmärkt för lussebullebak idag!
Så nu har jag precis tagit ut första plåten från ugnen , och provsmakade precis en , och det var gott kan jag lova , ett glas julmust till också blev det! Julskivan är på och jag ska ner och hämta julpyntet från källaren när sista plåten är klar! :D

Åh vad härligt sen när man gör julskinka, sen tar man en knäckemacka med ljummen skinka på och senap, DET är gott!



Ha en mysig dag så hörs vi sen , Kram!

Lite juligt!

Nu är det liiiite julkänsla här hemma iaf, hällde i röd sand och ett rött blockljus i den stora lyktan vi köpte på IKEA igår , och sen fixade jag adventsljusstaken också! Köpte 4 stora vita blockljus igår, och hållaren köpte jag idag , sen hittade jag ljusdekorationen på panduro, blev jättefint!

Så imorgon tänkte jag hämta upp jullådan från källaren , och börja hänga upp ljusslingor och stjärnor och stryka gardinerna till köket!
Kanske orkar ge mig på att baka lite också , vore gott med lussebullar, får se om jag gör det imorgon eller inte!

Nu har jag städat lite här hemma , byggt ihop skåpet som ska vara under handfatet( som vi måste såga ut en bit i botten på för att den ska gå in, för det är tydligen bara gjort för "vägghängda" handfat, men hur går avloppet på dom då undrar jag?).. och sen har jag tvättat bebistäcke,kudde och spjälskydd, och lagt köttet i marinad!
Sen blir det att fixa potatisgratängen och salladen , och tända MASSA ljus och sen kommer min älskling hem , som jag saknar jättemycket nu! <3

Hoppas ni får en mysig kväll, för det ska vi ha! Kram på er!

 

TGIF!

Sitter på bussen på väg från Farsta, åkte iväg och köpte en ny adventsljusstake och ljus dekoration tills på söndag!
Nu ska jag in och handla lite tills middagen ikväll, kött med potatisgratäng och beasås med en god sallad till, och idol på tv! Kan ju inte bli bättre!
Slänger in lite bilder sen på hur det blir med julpyntet, kan hända att jag tjuvstartar lite med det idag;)
Här är iaf en bild på hur det blev i bebislådan med förvaringen :)

IKEA

Det blev en lyckad runda på IKEA, hittade allt vi behövde och lite till :P
Madrass till spjälsängen , spjälskydd, lakan , påslakan , sköttbädd, handdukar att ha på skötbädden , tvättlappar i frotte, lådförvaring till hennes kläder, täcke och kudde, en nattlampa som man kan bära med sig(jättesöt figur som man trycker på huvudet så börjar den lysa) sänglampor till oss som ska skruvas upp ovanför sängen, massa ljus och hållare och ett skåp som man har under handfatet!

NÖJD! :D

Nu sitter jag i sängen med en stor kopp julte och kollar på sista avsnittet av Drömmen om ett barn!
Ha en mysig kväll , Kram!

Gooodmorgoooon!

Äntligen en blå himmel när man steg upp idag , härligt!
Inatt så var det tydligen strömavbrott här, för mikroklockan var nollställd och våra mobiler pep till under natten , men som tur var så var det bara en kort stund , för kyl och frys är kalla så!
Bion igår var jättemysig, det var kanske sista gången på ett bra tag som bara vi två gick på bio, sen kommer lillfia finnas och då får man prioritera om! Men jag gissar att min mamma gääääärna är barnvakt lite då och då :P

Jag tyckte filmen var bra, det hände inte så himla mycket, men det kommer säkert i andra filmen då , för sista boken är ju GRYM! Men den var bra och spännande! Tummen upp!

Idag slutar Conny tidigt och sen ska han på dagismöte och sen kommer han hem någon gång efter 2, då ska vi passa barnen någon timme medans deras mamma är på möte och sen ska vi åka till IKEA :D

Ska fixa allt till spjälsängen och skötbordet, och sen blir det nog lite annant smått och gott, brukar bli så på IKEA ;)

Vi åker inte ner till Fanny och sebastian nu i helgen , för fanny hade feber och jag är fortfarande lite snorig, så vi sköt upp det till den 10 dec, så åker vi ner efter vi varit på årets julbord med min familj på Ulriksdals värdshus, ska bli jättemysigt!
Så vi får hoppas att bebis inte kommer ut innan det:P Då skulle Fanny ta en helikopter upp när jag får värkar och fota mig haha! Men det slipper vi nog!

Nej nu ska jag klä på mig lite kläder och sen får vi se vad jag hittar på till dom kommer hem!
Kram på er!

Breaking dawn!

Har precis gått upp och sitter nu i morgonrock i soffan med en stor kopp godmorgonvälling och har precis ätit klart min frukost!
Godmorgon vällingen är perfekt nu när man är gravid för det är fullt med järn och vitaminer, så nu har jag det som antingen morgonvana eller kvällsvana , eller både och!

Synd att det är så tråkigt väder, jag som hade tänk gå på en skön promenad, men det regnar :(

Ikväll så ska jag och Conny gå på bio inne på söder, vi ska se Breaking dawn, som jag har längtat, jag har ju läst alla böcker så det ska bli jättespännande! Får vi se om älsklingen håller sig vaken ;)

Tummen upp!

Det går alltid så bra hos barnmorskan , jag är som gjord för att vara gravid säger hon! :)

Hon mår så bra där inne , alla värden är perfekta och magen följer kurvan precis som den ska , jätteskönt!
Hon är fortfarande inte fixerad, men det kan dröja ända tills det är dags sa hon , och hon ligger så långt ner så hon kommer inte vända på sig trodde hon , och om hon skulle göra det så får man åka in på vändningsförsök på sös, då puttar dom på magen tills hon ligger rätt! Men det skulle jag nog slippa , för det är så trångt där inne så hon kan nog inte vända på sig! Pluttfia vad jag längtar efter dig! <3

Hittade lite presenter till Fanny , hon fyllde år för ett tag sen så dom får hon på fredag! :) ska bli så mysigt att åka ner dit , och se hur dom bor och mysa lite med lilla Hector , har ju bara träffat honom lite snabbt dom gångerna jag träffat honom!Han är så söt!
Sen hittade jag underkläderna vi ska ha på lördag , och en påse Julte, lät så gott så de ska jag inviga ikväll!

Ska strax börja med maten , det blir pannbiffar med potatis och sås , och äppelpaj till efterrätt! Mums!
Det är så skönt nu när man kan äta på normala tider , nu när jag inte jobbar så blir det ju frukost lunch och middag när man ska äta det, så slipper man vrida på dygnet helt!

Ha en mysig kväll! Kram!

Regn tisdag!

Idag steg jag upp vid halv 7 och åkte till spånga och mötte mamma och hämtade Oscar!

Nu har vi recis ätit lite lunch här och sitter nu och kollar på Bilar, och när den är slut så kommer nog Bosse och hämtar honom, och då ska jag åka till Farsta till min barnmorska , och shoppa lite också!
Ska köpa svarta trosor till mig och svarta kalsonger till Conny som vi ska ha när Fanny ska fota oss på lördag!
Ska bli jättespännande att se hur bilderna blir sen , så kul att ha sen som minne av graviditeten!
Tack gumman för att du vill göra det :) <3

Nu längtar jag till barnmorskan , det är så mysigt att höra hennes hjärtljud och veta att allt är bra! <3

Hörs senare! Kram

Första lediga dagen!

Var riktigt skönt att vakna imorse och lämna av barnen, och sen krypa ner i sängen igen!
Sov till halv 11 typ, och sen gick jag up och åt en ordentlig frukost med yoghurt och flingor , mackor, godmorgonvälling och juice!
Sen satte jag på en tvättmaskin och vek ihop bebiskläderna jag tvättade igår, så nu är alla hennes kläder nytvättade, känns skönt med tanke på att hon faktiskt kan komma ut när som helst nu!
Och nu väntar jag på att conny ska komma hem från jobbet, så ska han gå ner och klippa sig, och jag ska gå och handla lite frukostbröd tills imorgon!

Sen ska vi göra kyckling med gul curry i kokosmjölk och ris till det, sen får vi se vad vi hittar på efter maten!
Nu börjar det verkligen bli MÖRKT ute, klockan är bara halv 4 och det känns som att den är typ halv 8.. blir massa ljus som tänds ikväll här hemma iaf!

Imorgon ska jag åka till spånga och möta mamma 7.40, för min lillebrors dagis är stängt då , så jag ska passa honom på fm tills Bosse hämtar honom runt ett, Mysigt, får jag mysa lite med min lillebror och kolla på någon film och leka lite!

Nu dök posten ner i brevlådan , Vi föräldrar tidningen , då har jag något att bläddra i! Fick en prenumeration billigt och en bok på köpet nu när man var gravid! Tackar!

Nej nu ska vi gå till centrum och klippa hår/handla!

Ha en mysig kväll, Kram!

Gravid vecka 35(34+0)

Och nu jobbar jag inte mera! Så himla skönt!
Så nu kan jag bara koncentrera mig på att ta det lugnt och förbereda allt..på tisdag ska jag till barnmorskan och kolla hur det ligger till , får vi se om hon är fixerad nu då , hon ligger fortfarande med ruman uppåt och huvudet neråt, men sist var hon inte fixerad så.. spännande!
Nu har jag också fått en sån där tjusig hormonrand längs med naveln och ner, ser lite roligt ut faktiskt, en del får den och en del inte, har inte fått en enda bristning heller vilket känns skönt, Peppar peppar!

Mamma

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka "ska bebisen aldrig komma ut?". Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!

Barnet

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.

Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.

Skogspromenad!

Efter frukosten så klädde vi på oss kläderna och traskade ut i skogen på en promenad!
Tog med oss systemkameran och den lilla kameran , så hade vi vuxna den stora och Jonathan fick låna den lilla!

När vi kom till slutet av rundan så hörde jag något som knackade , och kollade upp och då såg vi en hackspett! Sen la vi örat mot trädet som den satt i och jäklar vilken kraft dom hackar med, hela träder skakade ju :P Skithäftigt!

Mammaledig!

Sista dagen på jobbet idag , och mina kollegor överraskade mig med två goooooda tårtor och paket, gulliga ni!

Fick ett jättefint bäddsett till spjälsängen och ett gosedjur och två små nappar!



Nu ska jag njuta av lite middag, sen soffmys! <3

Sista dagen!

Jaha mina vänner, då är det min sista dag på jobbet imorgon!
Och jag måste säga att det känns förjäkla bra, ska bli så skönt att vara hemma och bara ta det lugnt!

Börjar bli riktigt tungt och slitet för kroppen att jobba nu!
Jobbar 10-18:15 imorgon , sen ska jag hem och fixa en lyxmiddag tänkte jag, eller lyx och lyx, det låter gott iaf, vi köpte den som dom gör reklam för på tv, den såsen som man lägger laxfileer och in i ugnen , så citronsås med lax och potatis blir det imorgon för att fira lite!

Häromdagen så kikade jag in på babyshops hemsida och hittade till min glädje en skötväska som jag velat ha , men så fick jag en av min mamma som hon hade när oscar var bebis , en vanlig svart enkel skötväska , och den tänkte jag ha först , men så såg jag att dom hade REA på den som jag ville ha, och fri frakt så då passade jag på!
Kommer ju byta ut min handväska och ha skötväskan som alltiallo väska och den här har många bra fack på utsidan och insidan så man får plats med allt som man ska ha och allt som jag har i min handväska! Perfekt ju! Det blev månadens present till min själv kan man säga!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen sooooooova, är helt slut efter dagens jobbpass 9-18:30!
Vi hörs imorgon , sov gott! <3

Bebiskläder

Har precis tvättat alla bebiskläder som var ljusa , och nu hänger dom på tork här i vardagsrummet!


Åh dom är så småååååå, och strumporna är ju bara för söta, längtar tills man får trä på dom på små snuttfötter! <3

Man hinner med mycket!

Om man bara vill ;)
Conny var hemma idag med alex för han är fortfarande lite hostig och snorig, så imorse åkte vi förbi Ica Maxi där dom hade ett tält där dom bytte däcken för 250:-, och sen hade dom däckhotell också för 650:-, så nu är sommardäcken på hotell över vintern , då slipper man ha dom hemma i förrådet!

Efter det så åkte vi och STORhandlade på coop , så nu har vi massa mat hemma,det behövs ju nu när jag kommer vara hemma! Sen åkte vi förbi babyland i haninge och hämtade ut min Babybox som man fick gratis, med en nappflaska från Philips Avent, 3 små skedar och lite blöjor och våtservetter och kuponger och en tidning! Gratis är gott ;)

Sen åkte vi förbi babyproffsen i Länna och beställde spjälsängen till lillfia , så den kan hämtas nästa vecka :) Mysigt!
Och sist men inte minst så gick jag ner till frisören och klippte mig, så himla skönt! Det var verkligen på tiden , och sen kommer jag ju inte ha samma tid som man har nu , så det var lika bra att göra det nu! Blev riktigt nöjd! :)

Ikväll blir det pannkakor till middag, tycker det är skitgott, färdiglagade släng er i väggen , Annas pannkakor is the shit! ;)

Gravidhjärna!

Ja, jag säger då det.. haha det här med siffror är inte min grej!

Skulle logga in på min bank och föra över pengar och så nu när vi fick lönen , och då loggar jag in med en bankdosa och ett inloggningskort med en 6 siffrig kod, tror ni inte att jag har glömt bort den koden då, IGEN.. suck!
Har glömt den 1 gång tidigare och sen fick jag ett nytt kort och ny kod, då skrev jag upp den koden, och nu hittade jag inte pappret!
Så nu har jag försökt logga in 3 gånger , och nu är kortet spärrat, så det blir ett besök på banken imorgon! ;)
Efter det så åker vi och byter däck på bilen och sen stor handla, sen åker vi förbi babyproffsen på vägen hem och beställer spjälsängen! :)

Ska kolla klart på desperate housewifes nu och sen en dusch , sen bums i våran sköna säng!

Sov gott allihopa , Kram! <3

Gravid vecka 34(33+0)

Orkade inte fixa igår så här kommer v.34 :)
Nu trycker det på ordentligt där nere , hon var ju inte fixerad sist jag var där , men hon var på väg sa min barnmorska, och det känns om man säger så! Får fler och fler sammandragningar också , en försmak på vad som komma skall!
Kan inte fatta att det bara är 6 veckor kvar , det har gått så fort!! Kommer verkligen sakna min mysiga mage och att känna sparkarna och buffarna man får hela tiden , men det är ju 1000 gånger bättre att ha henne på utsidan säkert, åh läääängtar!
Nu jobbar jag bara 4 dagar till, sen är det hemma och ta det lugnt som gäller!

Mamma

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.

Barnet

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.3 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Jobbjobb!

Jobbar min sista helg nu , skönt!
Idag var det full rulle hela dagen i spel/kiosk och många köpte lotter och andelar till papporna som firas imorgon!
Blir nog full rulle imorgon också , brukar alltid vara dött när vi öppnar på söndagar fram tills 10 halv 11 typ.. men imorgon kommer nog alla mammor och barn och köper frukost och fika på morgonen så ingen lung morgon tror jag inte!

Slutade 5 idag , och när jag kom hem hade min underbara man städat hemma och tänt massa ljus , och gjort Nachotallrik! Åh vad glad jag blev då , var bara att slå sig ner i soffan och kolla på film och äta middag.Tack älskling <3

Efter filmen tog jag ett skönt skumbad med ansiktsmask, kommer bli många varma bad nu som höggravid och när det är kallt ute , det är så skönt för ryggen och hela kroppen!
Tror att bebis gillar att bada också , för varje gång jag badar så lever hon rövare där inne , får se om hon gillar att bada sen när hon är ute också!

Nu har jag precis druckit en kopp te och ska nog krypa ner i sängen snart, börjar ju 7 imorgon så måste vara pigg och allert när klockan ringer!

Hoppas ni har en mysig lördag! Kram <3

11-11-11

Och jag ska jobba till 22.15 idag , min näst sista stängning!
Sen är det bara lördag, söndag, måndag, tisdag, torsdag och sen Fredag till kl.18.15, sen jobbar jag inte på väääääldigt länge! Skönt!

Kommer nog kännas lite skumt att inte gå till jobbet längre som man har gjort nu i 3 års tid och nu helt plötligt så ska jag bara vara hemma och ta det lugnt fram tills lillfia kommer!
Ska passa på att klippa mig , gå på bio med min älskling , njuta av middagar bara han och jag, tvätta lillans alla kläder och montera ihop spjälsängen och bädda den när vi fått hem den, fixa allt inne i badrummet, köpa hem alla bra att ha saker, som salvor, blöjor, tvättservetter och allt sånt!
Mycket att fixa, och sen är det ju dags för allt julstök som jag nu har mycket tid att fixa med, baka och pynta ska här göras! Mysigt! Älskar julen!

Sen ska jag bara vara , passa på att sova och vila så mycket jag bara kan!


Nu sitter jag i soffan med en kopp te i min morgonrock och kollar på Remember me, sen är det dags att åka till jobbet!

Ha en mysig fredag allihopa, Puss! <3

3 år senare!

För 3 år sedan så blev det vi, han och jag!
Och jag kände på mig redan då att det var såhär det skulle vara..

Och nu sitter vi här , 3 år senare och snart har vi en liten dotter tillsammans , som han och jag har skapat!

JAG ÄLSKAR DIG! <3

Du&Jag

När kommer hon? :)

Nu är det dags för er att börja gissa!

Nu är jag i v.33(32+3) och beräknad födsel BF är den 31/12..

Gissa på när hon kommer, vikten och längden så får vi se vem som kommer närmast sen :)

Kom igen nu!

Sushi

Det blev det till middag ikväll , gott! Avocado , rullar och räkor!
Slutade vid 19 och Conny hämtade mig , och nu är vi hemma och har precis ätit, och om en stund ska jag se Desperate housewifes på 5an, lite kvällsmys helt enkelt!

Imorgon är jag ledig, och då står ett besök hos barnmorskan på schemat vid 8.30(ingen sovmorgon här inte) sen hem igen och sova lite till kanske , och sen blir det middag med min syssling Malin på en indisk restaurang, var år och dar sen vi sågs så nu är det på tiden! Hon lär ju trilla baklänges när hon ser mig och jättebollen jag har på magen haha!

Klickade hem en mobil till spjälsängen här om dagen , som borde komma på posten imorgon hoppas jag! Kommer bli så fint! Sen nästa onsdag ska jag åka till babyproffsen och beställa spjälsängen tänkte jag, sen blir det ikea och inköp av madrass och allt annat, sen har vi nästan allt klart! Skönt :)


<3

Söder

Ska strax åka in till skanstull och möta upp Fanny och Hector , sen ska vi gå och ta en fika! Myspys , har inte träffat dom på jättelänge , sist var på SÖS när han var nyfödd och hur liten som helst, det är typ 3 månader sen!

Sen är det dags för jobb , 16-22.15 och sen hem och sova!

Ha en bra dag, så hörs vi senare!
PUSS!

Gravid vecka 33(32+0)

Nu börjar sammandragningarna/förvärkar göra ont, speciellt om jag rör på mig samtidigt , hon ligger med huvudet neråt och trycker på , och då sticker det till ordentligt.. Sparkarna övergår mer och mer i rullningar, och man ser hela tiden en rumpa eller en fot sticka ut på sidorna av magen , gulligt! När det väl är sparkar så är det på revbenen , inte så jäkla skönt kan jag säga! Nu jobbar jag bara i två veckor till , sen får jag vara hemma och vila upp mig innan det är dags , då ska jag passa på att göra sånt som ska fixas klart innan hon tittar ut! Tvätta alla kläderna , fixa sängen och tillbehör , badrummet ska fixas med skötbädd och diverse tillbehör där med! Blir en sväng till IKEA efter löning!

Mamma

Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda.

Barnet

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Tråkväder!

Usch vilket tråkigt väder vi vaknade upp till idag då.. jag som hade hoppats på sol och fint höstväder så man kunde gå ut!
Men men , får hoppas på finare imorgon då!

Såg ni idol igår då? Shit vad Moa var bra, älskar hennes låt, och hon slog ju dom andra med hästlängder! Grymt!
Conny är iväg på någon spelmässa i Kista med några kompisar så nu är det bara jag och barnen hemma , Jonathan bygger bilbana inne på rummet och Alexander kollar på Scooby doo!

Ikväll blir det lövbiffsgryta med ris eller pasta , får se vad det blir!

Nu ska jag slänga in lite lakan i tvättmaskinen och sen måla naglarna, sen får vi se vad vi hittar på innomhus!

Puss&Kram

Fredag!

Gick hem från jobbet igår, mådde illa och kände mig kallsvettig och hängig, så jag gick hem och fick sova hela natten utan kisspauser, skönt!
Vaknade och kände mig lite halvt utslagen , men piggare iaf.. så idag har jag tagit det lugnt och nu mår jag bra, om man bortser från förkylningen!

Nu har vi precis ätit middag, köttfärs&pasta gratäng och barnen fick sig ett bad efter, och nu tittar vi på film och myser i soffan!

Min kära man kom hem från jobbet idag med en stor bukett snittblommor, och jag blev superglad! Älskar att få blommor, det förgyller verkligen vardagen!
Tack älskling! <3

Ikväll blir det mys i soffan och sen Idol!
Älskar lördagsmornar, då får man vakna upp tillsammans och bara ligga och dra sig innan frukosten , som är så mycket mysigare än vardagsfrukost :P Fil/yoghurt och flingor, mackor med gott pålägg och tomat, och te/välling(beror på vad jag är sugen på) och lite tända ljus!
Snart kommer man alltid att vara hemma och kunna mysa, hur mysigt som helst! <3

Godkänd!

Imorse så åkte jag iväg med bilen till besiktning , och den gick igenom utan anmärkningar, så himla skönt!

Sen kom barnen hem vid halv 2, så jag satte på en film som jag kollade mycket på som liten , och dom tyckte den var bra minsann! Hittade den på expert för 25:-, haha!
Pratar om Den modiga lilla brödrosten , den är underbar, lite knäpp men bra!

Ikväll är det Tvkväll för mig , Först sjukhuset, sen Bonde söker fru och sen Efterlyst, kan ju inte bli bättre än så!
Ska springa ner till ica och köpa lite apelsiner och en förpackning med Gyllenmust( såg att bäst före datumet hade passerat så lika bra det)


Imorgon blir det jobb till halv 7 och sen fredagen till 18.15, sen tar vi helg gott folk!

Puss&Kram så länge!

-Bu för Ica, dom hade inte gyllenmust längre.. köpte godmorgon välling istället, får se om den är god!

Helt slut!

Är vad jag är idag efter dagens jobb.. ska strax krypa ner i ett bad och vila lite.. sen ska jag nog sätta på en film , fick hem nya från Lovefilm.se och den ena var en anna-film , så den kollar jag på själv :P
Ska fixa lite Gyllenmust också, det är som välling fast för vuxna , riktigt gott är det på kvällen!

Imorgon är jag ledig , men ska åka och besiktiga bilen, sån drop in besiktning, asbra.. man åker dit och så blir det din tur ganska fort, smidigt!
Conny sa att jag fick ta det eftersom jag är gravid, då kanske dom godkänner den bättre haha! Så jag återkommer imorgon med reslutatet! ;)

Fick en ganska skön kommentar av en kund idag, haha.. Är du lite framtung eller? Haha ja det kan man säga sa jag då:P
Nästan varannan kund säger något om magen min , lite roligt!

Nu är mannen min klar i duschen , så nu ska jag bada!
Puss&Kram

Every great love starts with a great story♥

Livet med kärleken, Anna - Ellie´s mamma

RSS 2.0