Barnvakt!

Igårkväll efter jobbet så åkte jag hem till mamma och sov kvar här , för imorse så åkte dom till New York med Bosses jobb , så eftersom jag var ledig idag så fick jag ta hand om min lillebror Oscar idag, och sen lämnar jag över honom till morfar imorgon innan jobbet, så ska dom åka upp till husvagnen och vara där över helgen till Mamma och Bosse kommer hem på måndag!

Så imorse vaknade jag av att Oscar kom in och väckte mig, och frågade om mamma hade åkt , och det hade hon ju gjort , och då kom de lite tårar men det gick över när han fick gosa lite med mig, och sen sa jag att vi skulle åka till Lekhuset i Bromma och leka, och då blev han genast jätteglad!

Så vi slängde i oss lite frukost och sen åkte vi till Lekhuset, och det var bara 5 barn där just idag så han hittade 2 killar som var i hans ålder som han lekte med.. och medans han lekte så tog jag en Kaffe Latte och en kanelbulle och satt och kollade när han lekte!

Undrar hur många som trodde att jag var hans mamma innan han började ropa ANNNNNNNNNAAAAAAA när jag skulle kolla på något han gjorde haha.. där satt jag med en bebis i magen och en 5 årig pojke ensam, måste sett lite roligt ut!

För er som har barn , så är Lekhuset perfekt , barnen har hur kul som helst där , det finns massa rutshkanor och bollhav , studsmattor och klätterställningar , innomhus är det också , och sen finns det mat och fika där också, jättemysigt! Så dit ska ni absolut åka, det finns lite olika sånna , lekhuset och leklandet och massa andra!


Oscar i bollhavet, haha!

Nu tänkte jag snart kolla på förlossningskliniken och för tidigt född ( som vanligt på onsdagar ) och ta mig en kopp te! Hoppas ni får en trevlig kväll, Kram på er!

Gravid vecka 23(22+0)

Jag njuter verkligen av att vara gravid , det är så mysigt med en liten kula på magen som studsar till och växer, vi längtar verkligen som tokar här hemma , men det är ju några veckor kvar som sagt!
Conny pussar på magen och pratar med henne varje dag och jag pratar bara , kan ju inte pussa men klappar mycket på magen och då får man oftast en spark tillbaka, MYSIGT! <3

Mamma

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.

Barnet

Bebisen väger ca 600 gr och är cirka 22 cm lång. Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt. Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.

Söndagsmiddag!

Dagen har spenderats i bilen för de mesta , vi körde upp till Gävle och mötte upp barnens mamma och lämnade av dom där , sen åkte vi hemåt igen!
Kollade på några avsnitt av Solsidan säsong 2 och den serien är ju bara för bra!! Älskar den, och Conny också..vi skrattar hela tiden!

Nu ska vi strax åka iväg och äta parmiddag med Patrik och Mikaela på O´learys, ska bli sjukt gott för jag är sååå hungrig!

Veckans magbild är tagen , men kameran laddar så slänger in de inlägget senare ikväll! :)

Ha en trevlig söndagskväll , för det ska iaf vi ha!

Härliga lördag!

Jag älskar helgen , så skönt att vakna och kunna äta en ordentlig frukost och mysa på morgonen i sängen en stund innan man går upp!
Vi åt frukost och efter de så åkte jag hem till min dunderförkylda mamma :P Vi gick upp på vinden och hämtade ner en svart skötväska som passade perfekt till våran vagn och en babypulka som vi kan ha nästa vinter, och en paraplyvagn från Maclauren som är perfekt att ha sen när hon blir lite större och man inte vill släpa på sin vanliga vagn! Tack mamma!
Sen fikade vi lite och laddade ner en ashäftig app till hennes ipad, som man kunde se bebisen som den verkligen ser ut och vrida på den och kolla i alla vinklar, riktigt häftigt!
Sen fick hon äntligen känna av lite sparkar idag , sist så låg hon stilla i magen så hon kände inget , men idag så! :)

När jag kom hem så gjorde jag oxrullader i gräddsås med potatis, palsternacka och morot i ugn och en god sallad till! Var en succé och maten var slut nästan på en gång på barnens tallrikar! Det märks när dom tycker om maten vi gör , då tar den slut på en gång..



Ikväll blir det mys i soffan igen , och sen ska jag krypa ner i ett bad tror jag , och använda två av mina födelsedagspresenter jag fick av Fanny, Bubbelbit hette den ena och var från Lush, så man bryter av en bit och smular sönder under vattenstrålen och då skummar den och luktar gudomligt, och sen en ansiktsmask också, så det ska bli mysigt! Älskar att bada och ta hand om kroppen! Tack gumman! :)

Ha en mysig lördag så hörs vi imorgon , då går jag in i vecka 23! Tiden går så fort att man knappt hinner med!

TGIF!

Tack gode gud för fredag!
Conny kom och hämtade mig efter jobbet idag , slutade 18.15 så det var guld värt, man kommer hem så mycket tidigare då också! Och 2 glada barn satt där bak i bilen också, dom måste känna på sig att det är fredag idag tror jag!
Nu har vi precis ätit klart och ska strax sätta på en film , och äta lite godis och ostbågar och ha fredagsmys!
Imorgon har vi inga planer hittills, vi får se vad vi hittar på! Jag ska iaf åka hem till mamma och hämta en sulkyvagn, en skötväska och en babypulka som hon ville bli av med sen oscar var mindre, och jag tar det gärna!
På söndag ska vi iaf köra upp till Rättvik och lämna barnen hos sin mamma som är på landet, så dom ska vara där hela veckan , mysigt, så får dom leka av sig lite!

Nej nu ska jag mysa med min familj och mysa med Lilla tjejen i magen som rör på sig som tusan! <3

Ha en mysig fredagskväll allihopa!

Vagnen är komplett!

Var lite strul med våran fina mjuklift som vi beställde samtidigt som vagnen , men nu är den äntligen på plats , och den är såå fin! Den var lite mer rosa än på bilden och det gör absolut inget, mycket finare än jag trodde!

Så nu saknas bara lilla bebisen som ska ligga där i, mysigt!
Älskar mitt liv, jag går bara runt och myser hela dagarna och känner hur lillan sparkar och gör kullerbyttor, känns så bra för då vet man att hon trivs där inne , och hon får ju inte komma ut än på ett tag , hon ska bli klar och stark först, sen är hon sååå välkommen till oss!
Nu har vi börjat fundera ganska mycket på hur hon kommer se ut, hur hon kommer vara och hur förlossningen kommer bli , jag är inte alls nervös ännu faktiskt , jag vet att det kommer göra ONT men det kommer bli en häftig upplevelse, och det känns så rätt att få dela det med Conny, min älskling <3

Gravid vecka 22(21+0)

Nu har jag varit sjuk i några dagar men lilltjejen mår toppen där inne iaf, nu känner man av hennes små kullerbyttor och sparkarna blir mer och mer ordentliga, älskar det! Det går ett lyckorus igenom mig varje gång, lillpluttis! <3

Mamma


Övre delen av livmodern befinner sig nu c:a 2 cm ovanför naveln och du känner dig sannolikt ganska tillfreds och bekväm med graviditeten. Magen är ännu inte så stor att den blir ett irritationsmoment i de dagliga rutinerna, och du kan förmodligen sitta och böja dig utan alltför mycket svårigheter.

Om du under tidigare veckor lidit av illamående så finns det en god chans att det har gått över vid det här laget.

Din blodvolym har ökat för att fylla behovet av ökad syresättning och näringstransport till fostret. Det mesta av ökningen är blodplasma vilket leder till en utspädning av de röda blodkropparna, något som kan leda till fysiologisk anemi, eller blodbrist. Måttet på denna utspädning av blodet kallas hematocrit och når sitt lägsta värde omkring den här perioden, efter vilken den ökade produktionen av röda blodkroppar börjar komma ikapp.Det kan vara en god ide att låta läkare eller barnmorska kontrollera att du inte utvecklat en allvarlig blodbrist.

Barnet

Nu är bebisen c:a 19 cm från huvud till stjärt och väger omkring 470-575 gram. Kroppen fortsätter att utvecklas dag för dag och de inre organen specialiserar sig på sina funktioner. Fostrets lever producerar enzymer och ansvarar för nedbrytning av bilirubin, ett ämne som bildas när röda blodkroppar bryts ned.

Eftersom livslängden för röda blodkroppar är kortare hos foster än hos vuxna människor bildas mer bilirubin hos foster än hos vuxna. Bilirubin går från fostret genom moderkakan till ditt blodomlopp där din lever hjälper till att bryta ned bilirubinet. Efter förlossningen kan bebisen uppvisa tecken på gulsot till följd av höga halter av bilirubin som den nyfödda levern ännu inte kan effektivt bryta ned. Detta uttrycker sig som en gulartad ton på huden och ögonvitorna. Detta tillstånd räknas inte som allvarlig och behandlas ibland med ljusterapi då ultraviolett ljus hjälper till att bryta ned bilirubin.

Bebisens sinnen utvecklas snabbt och tack vare en komplett uppsättning neuroner i hjärnan kan nu omgivningen och den egna kroppen utforskas, främst med hjälp av känseln. Känslen är ett av de första sinnena som utvecklas och bebisen kan röra sitt ansikte eller känna armar och ben.

I äggstockarna hos flickor finns redan alla de primitiva ägg bildade som hon kommer ha under hela sitt liv, och livmodern är fullt utvecklad.

 

Host host

Har hostat som en tok heeela dagen lång, gick till doktorn och fick hostmedicin Cocilana(stavning?) som jag hade hemma redan men vågade inte ta det för det är ju morfin i det, men det hostmedicinen är BÄST! Men det visade sig att den inte är skadlig för fostret på något sett så hon skrev ut en flaska sån till mig , sen får jag svårt att andas nu ännu mera än vad jag kan få ibland, så hon skrev ut en ny Bricanyl till mig också, uppskattas väldigt mycket!

När jag kom hem så tog jag medicinen och gick och la mig och somnade på 2 röda, fick ju knappt någon sömn inatt så det var skönt! Frågade Conny om han hade märkt något av mitt springandes till toan med hostattacker men han sov som en stock , skönt att man inte störde hans sömn då :)

Sen kom han hem vid 6 tiden och just då sparkade bebis som en galning, så Conny la sig ner och pussade på magen och pratade med henne , och hon bara sparkade tillbaka när han blev tyst, hela magen hoppar till när hon håller på där inne, Gullunge! <3
Idag blev det pizza till middag och sen satte vi på filmen Inception , vi såg den på bio när den kom ut men ingen av oss fattade speciellt mycket av den då.. vissa filmer är ju så att man måste se dom flera gånger för att fatta vad som händer i dom.. och den här gången gjorde jag det , och jag måste säga att den är faktiskt riktigt häftig! Conny somnade efter 1 timme typ och ligger och snarkar i soffan bredvid mig, sötnos!

Gud vad jag älskar den mannen, han är verkligen mitt ALLT och jag vet inte vad jag skulle göra utan honom! Älskar dig min älskling! <3

Sjukstuga!

Usch, nu har man gått och blivit sjuk också.. inge kul alls, så fort dagis börjar igen efter semestern så blir Alexander sjuk , och självklart så smittades de av på mig!
Hostar som en tok och är dunderförkyld, kändes som att jag skulle avlida imorse, men gick och jobbade iaf, men imorgon är jag hemma , och kanske helgen också , får se hur jag mår!

Ska gå och lägga mig , ta alvedon och hostmedicin ( theraghogh är dem ända jag kunde ta ) och lite nässpray på det , så kanske jag får sova lite... om lilla tjejen i magen ligger stilla, åh vad jag älskar henne redan , längtar efter henne varje gång hon sparkar till <3

Sov gott!

Tacos!

Blir det till middag ikväll , det är nog en av mina 5 favoriträtter tror jag , fast har ni tänk på en sak , det är bara gott när man själv gör det , det smakar inte lika bra om man äter det hos någon annan , haha.. det kanske bara är jag som tycker så, men alla gör ju olika , och alla har olika tillbehör!
Här hemma kör vi alltid med tortillabröd och nachochips till, guacamole gjord på den kryddmixen från santa maria, tacosås, gräddfil, tomat, gurka, mycket majs och ibland har vi rödlök och sallad också!
Det ska bli mumsigt! Och det bästa är ju sen när man ätit färdigt så kan man sitta och småäta upp alla chips som är kvar och doppa i guacamolen, yummie!

Idag kom mina bodys som jag vann på tradera också , från märket Danska Pippi..jäklar vad fort det gick! Mycket nöjd och dom var väldigt fina! 82:- fick jag pröjsa för båda 2 ink. frakten ..perfekt, älska tradera ;)

Ikväll är det Tv marathon för mig igen , älskar onsdagar, först förlossningskliniken och sen för tidigt född på tv4 fakta, och sen livet på bb på 5an.. Kolla på det med en isfrappe och kanske lite popcorn eller en kvällsmacka.. Älskar min Tassimo som jag fick i födelsedagspresent , det blir jättegott te, och marabou varm choklad är också jättegod , och sen espresson som man kan göra massa olika saker med.. man kan ju värma mjölk och skumma själv, så blir det latte, eller så köper man latte kapslar om man vill att det ska gå fort! Love it! Tack Mamma och Bosse! <3

Imorgon blir det jobb 7.30-15.30, skön tid faktiskt!
Ta hand om er så hörs vi imorgon, Puss och kram!

Shopping!

Idag efter jobbet så åkte jag till Huddinge centrum och mötte upp älskling på jobbet.. han var inte riktigt klar när jag kom så då gick jag och shoppade lite till bebis!
Nu kan man äntligen köpa lite rosa saker , och jag hittade så mycket fint, men köpte bara lite grann!
Hittade ett set med små tofflor till, en rosa body med rosetter på, 2 par byxor, 2 tunna mössor, 2 par strupor, 1 tjockare mössa med öron, och en Jättefin vit stickad kofta, älskar Kappahls serie Newbie , bara fina saker och 100% ekologisk bomull..




Det är så mysigt att handla kläder till lilltjejen , längtar sjukt mycket tills man får sätta på henne allt fint man köpt!

Trött!!

Tänkte mest bara svänga in här och säga godnatt!
Har jobbat hela dagen idag , går ganska bra faktisk trots lite ont i ryggen, men men det är det värt :)

Imorgon står storhandling på schemat efter jobbet så jag åker till Connys jobb och möter upp honom när jag slutat , sen drar vi och handlar i lugn och ro.. nästan alla basvaror är slut här hemma så det är dags! Måste köpa lite smink också!

Har precis suttit och budat på 2 helt nya baby bodys på tradera, och fick dom för 82:- ink frakt , snacka om kap, skitsöta var dom också!! Lägger in en bild sen när jag fått hem dom:)  Tradera är asbra och det finns mycket fint/ nytt där som man kan få för mer än halva priset, perfekt!

Nej nu svamlar jag lite här , GODNATT! <3

Gravid vecka 21(20+0)

Inget speciellt nytt, hon gör kullebyttor och sparkar som bara den, och det är så mysigt! <3

Mamma

Nu börjar en härlig tid. Magen syns väl, men är inte alltför stor. Illamåendet och tröttheten har ofta gått över Har du oroat dig för missfall så har troligtvis den oron minskat markant vid det här laget. Humöret brukar vara stabilare och diverse småkrämpor du kan drabbas av i slutet av graviditeten har inte börjat än.
Din viktökning ligger troligtvis någonstans mellan fyra och sju kilo. Viktuppgång är individuell. Om du äter näringsriktigt behöver du inte oroa dig för några extra kilon. Ta kontakt med din barnmorska om du behöver kostråd.

En del kvinnor blir mer inåtvända och intresset för omvärlden minskar. Detta beror på att  barnet i magen nu upplevs alltmer som individ och dina tankar, fantasier och önskningar allt oftare rör sig kring barnet.

Barnet

Ditt barn är ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar ungefär i fjärde månaden, tar de över produktionen. Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Men det finns inte mycket urin i fostervattnet utan det mesta av avfallsprodukterna som bildas, transporteras bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är dina egna njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet.

Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte.


Bakdag!

Äntligen helg , fast jag mjukstartade ju denna vecka med 4 dagars arbete , känns helt okej att vara tillbaka på jobbet faktiskt!

Ni är dåliga på att kommentera, gör gärna det, det behöver inte ha något med inlägget att göra men skriv gärna vem du är som läser och har du en blogg så läser jag gärna den :)

Idag kom vi upp relativt tidigt iaf, käkade lördagsmys frukost och sen hoppade jag in i duschen.. minsta killen har lite feber och är snorig idag så vi har bara varit inne och tittat på film , jag valde Toy story 2, och han valde Bilar( big chock ;)..)
Äldsta killen är med sin mamma på bröllop idag så inget syskonbråk idag inte! :P

Imorgon tar jag med mig Jonathan och åker hem till min mamma och firar mig och min bonus systers födelsedagar, så får Conny vara hemma med sjukalex.. så nu har jag precis tagit ur kakor från ugnen, och jag måste säga att dom blev riktigt goda! Det blev Havrekakor med chokladbitar i!
Aftonbladet hade förut en sån serie man kunde köpa med tidningen en gång i veckan med receptböcker på olika bakverk och kakor och sånt.. så jag samlade på mig den serien och det finns allt från Julgodis till småkakor och bullar och tårtor och hela kittet.. och där hittade jag receptet på kanelbullarna som jag bakade förra helgen och havrekakorna som jag bakade nu! Och kanelbullarna var också riktigt goda, så bra recept!
Till julen sen (när jag är stor som ett hus :P) så kommer jag nog vara hemma om havadeskapspennings ansökan går igenom, och då ska jag baka julgodis och massa gott! LÄNGTAR!!



Ska snart börja förbereda för middagen , det blir Pangasiusfilé i ugn med hemmagjort potatismos och remouladsås med ärtor till.. älskar fiskrätter!
Ha en mysig lördag!

Mvc!

Idag var den första återbesöket hos Mvc efter ultraljudet och alla mina värden såg jättefina ut, till och med bättre än när jag skrev in mig! Det är ju bra!
Vägde mig och jag hade gått upp 3 kilo sen v.6 på inskrivningen, vilket var bra med tanke på att jag mått mycket illa och kräkts varje dag nästan..
Sen lyssnade vi på hjärtljuden på lillan och jäklar vilken fart det var, haha..155 slag/minut viket var super, hon mår jättebra där inne sa barnmorskan! Det var helt underbart att höra hennes hjärtljud första gången, man blev alldeles varm i hjärtat och jag längtar såååå mycket efter henne nu!

Idag firar jag och Conny 1 år som förlovade också.. känns helt sjukt att det är 1 år sen vi förlovade oss.. är fortfarande lika kär som när vi träffades för snart 3 år sedan.. livet är helt underbart just nu! <3

Jag är helt kär!

Hämtade ut våran fina vagn idag , och den är såååå fin... verkligen rätt val för oss!
Jag beställde också en mjuklift som jag ska ha i vagnen , med rött foder och vita hjärtan, men den har inte kommit ännu.. och hon mailade mig för ca 2 veckor sen och sa att den skulle komma in på lager nästa vecka ( förra veckan ) och att dom då skulle skicka allt när den kommit in , så jag trodde ju att den skulle vara med nu, men icke..
så jag ringde dit och då hade hon gått hem , så hon ringer mig imorgon, så får vi se vart den är! Den borde ju komma innan december iaf , haha!
Sen fick vi också bilbarnstolen som var lika fin, haha och när Jonathan såg den så sa han: Jälar vilka små bälten.. haha då skrattade både jag och Conny kan ni tro!
Åh vagnen är verkligen hur fin som helst, nu står den här bredvid soffan och bara väntar på att lilltjejen ska komma ut och ligga där i, myspys! <3



Födelsedagsfirande!

Igår fyllde jag 22 år , börjar bli gammal nu!
Vi åkte hem till min pappa som bjöd på god mat, vi fick italienska pannbiffar med potatis och världens godaste hemgjorda kantarellsås och till det ungsrostade tomater i örter och vitlök, sjukt gott och matlåda fick jag med mig också till jobbet idag! Tack pappa!
Till efterrätt så fick vi blåbärspaj och mina nybakta kanelbullar som fick Mvg av farmor, toppen!
Fick ett jättefint halsband av farmor och min faster och pappa och lena hade köpt en stor hink med svenska kräftor, haha! Jag har aldrig ätit det så det ska bli gott här om någon dag , kanske fredagsmys?

Idag var första jobbdagen efter 4 veckors ledigt, och jag märkte nu när jag jobbade att jag har nog lite foglossning för tusan vad int det gjorde när jag hade suttit i kassan och reste på mig , och samma på kvällen när jag skulle tömma kassorna , så gjorde de Jäkligt ont, så jag ska prata med min barnmorska på onsdag när jag ska dit!

Jag vet inte om jag skrivit det innan men jag är blodgrupp negativ och bebisen är positiv så jag måste få en spruta i v.29/30 och en till direkt efter förlossningen för att förhindra Rh immunisering..

"Om du är Rh-negativ och bär på ett Rh-positivt foster kan du börja bilda antikroppar mot fostrets blodgrupp om blod går över från fostret till dig. Ofta tar varken barnet eller du skada om det är din första graviditet."

Och då måste hon ta massa blodprover på mig , och jag hatar blodprover.. när vi var där på inskrivningen så svettades jag jättemycket och blev blek och yr och mådde illa... haha.. får se hur det går på onsdag!

Idag fick jag sms från posten också om att våran vagn har kommit :D

 

Nu ska jag krypa ner i sängen hos min fina man och gosa med lilltjejen när hon sparkar <3

 

Gravid vecka 20(19+0)

Oj vad tiden går undan! Nu har vi gått halva tiden med Lilltjejen i magen , ganska bra timing tycker jag , idag fyller jag nämligen 22 år också.. så idag ska vi fira! <3
Hon är en riktig liten vildning redan nu och hela magen studsar till när hon sparkar när jag ligger ner, jag kan inte låta bli att skratta , det ser så roligt ut och den känslan slår ALLT! Vi längtar efter dig liten! <3

Mamma

Din midja har sannolikt vuxit och är inte lägre synlig. Livmodern har fortsatt växa upp i magen och kan nu kännas i höjd med navlen. Den växande bebisen och livmodern trycker din buk utåt och genom återstoden av graviditeten kommer den att fortsätta trycka på dina lungor, mage och njurar. Detta kan göra att du lättare blir andfådd, behöver kissa oftare och inte kan äta lika mycket, samt orsaka förstoppning.

Ungefär vid den här tiden är det dags för ett nytt besök hos MVC. Modern märker att barnet rör sig alltmer och det går ibland att se dess rörelser.  Det kan hända att naveln börjar puta ut, i sådant fall kommer den att göra det tills förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämt med en justerbar BH.

Det ökade trycket kan också göra att din navel tryck ut och blir som en liten kula iställer för ett hål. Många får också bristningar i huden på magen då den töjs ut i snabb takt. Detta gäller också bukmuskularturen som dras isär och stäcks ut, och blir därmed något försvagad. Man brukar därför rekommendera gravida kvinnor att inte belasta bukmusklerna i onödan.

Barnet

Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägs. Nu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande. Bär du på en flicka finns det redan omkring två miljoner ägganlag i äggstockarna. Barnet kan nu njuta av att sträcka ordentligt på armar och ben, eftersom nervsystem och muskler har utvecklats tillräckligt för att det ska vara möjligt.

Shopping

Fast älskling betalar, hehe.. tur att man fyller år imorgon då!

Upptäckte imorse att jag bara har 1 bh som jag kan ha.. alla andra är nu för små.. brösten växer i samma takt som magen, inget att klaga på iofs!
Så vi styrde mot Farsta och köpte 3 nya BH till mig, och hittade även 3 filmer på Åhlens rea, perfekt..hittade en Wallander film som jag inte hade för 29:-, samlar på dom nämligen , tycker dom är jättebra!

Och nu så ska vi kolla på Departed som vi köpte och Conny är iväg och handlar Pizza till oss, det är en riktig sån dag idag, film och pizza med mjukisbyxor i soffan hela dagen lång.. haha.. skönt med såna dagar ibland!

Imorgon blir det iaf lyxmiddag hemma hos pappa , det blir alltid det där hemma!

Sol hela dagen lång!

Var ute med pappa och båten idag igen , och idag åkte vi till en ö som hade en perfekt liten strand och botten var bara sand , och långgrunt var det också , jättehärligt!
Vi stekte köttstrimlor och åt fajitas och fikade!
Fick ordentligt med färg idag , skönt..

Imorgon har vi inga planer än så länge, om det är fint väder så åker vi nog och badar på någon strand , och på söndag fyller jag år , 22 år blir man då.. börjar bli gammal ;)
Då bjuder pappa på middag och Farmor och min faster kommer nog också, så firar vi mig lite smått..

Nu känner jag att ögonlocken börjar ge upp, så jag säger godnatt och kryper ner i sängen.. får se om jag får sova ordentligt inatt, jag brukar ju alltid sova på mage , men det går liksom inte längre haha.. så nu sover jag lite halvbra och vaknar ofta med ont i nacke/rygg.. ska prova "gravidknepet" och lägga en kudda mellan knäna och en på sidan om magen , och se om det ger bättre stöd.. vi provar!
GODNATT!

Min älskling fram på båten , studsade ganska bra där fram! <3

Herre gud!

Satt och gick igenom graviditetsveckorna i bilder, har ju tagit kort i varje vecka från och med v.5, då vi fick två streck på stickan , och nu slog det mig , SHIT vad smal jag var , haha.. men just nu känns det som att magen alltid har varit såhär som den är nu..


Första bilden är i v.7, och dom andra 2 i v.19!

SÖS

Tog en sovmorgon idag och sen åkte vi till Farsta C och handlade en liten present till Fanny & bebis Hector, det blev en mjukiskossa, passar båda två då hon känner sig som en mjölkko och han gillar ju mjölk :) <3
Var så mysigt att få träffa henne igen , nu är det ju 4 veckor sen vi sågs ca, det är sällan jag träffar människor som det bara säger klick med på en gång, och det gjorde det med Fanny , så himla kul!
Vi spelade lite Fia med knuff på deras rum på neoavdelningen , dom ska ju stanna där i två månader nu medans Hector tjockar på sig lite , lillfisen! Fick se en videofilm på honom, så himla liten och söt, längtar ännu mera efter våran lilltjej nu!
Tack för idag gumman , kommer och hälsar på mera så ni slipper ha så tråkigt :) <3

Imorgon blir det båtåkning med pappa igen , åker ut till en ö och solar och badar och wokar lite på hans stora stekfat och sen köper vi med oss lite gott fikabröd också, Mums! ( mums skriver jag ganska ofta har jag tänkt på , lite som Maria Montazami, hon säger ju så hela tiden! haha )

Nu tänkte jag kolla lite på Livet på BB på tv5 Play, missade det igår när vi var hos Putte & Mikaela, tur att det finns på nätet..
Jag tycker program om förlossningar och graviditeter är jätteintressant , har alltid tyckt det innan jag själv blev gravid också , och ända skillnaden är väll att man blir lite tårögd när man kollar på det nu , för att man själv ska gå igenom det, och längtar så mycket... Jag ser faktiskt fram emot min förlossning , är inte alls rädd (än så länge) och tycker att det ska bli så häftigt att föda, och sen få mysa med sin lilla bebis som har legat inne i magen i 9 månader och vuxit, och sen helt plötsligt ska dom ut och leva och andas i våran värld.. det är häftigt vad kroppen kan göra, och stå ut med när man tänker efter..
Just nu sparkar lilltjejen på mig i magen , för jag sitter upp och då trycker det väll lite mot henne, så nu ska jag resa på mig och lägga mig i sängen och kolla på Livet på BB..

Kramis!

Bild lånad från Google!

Sol, räkor, kräftor och wii!

Åkte en sväng till östnora badet i nynäs och låg och latade oss i solen ett tag, sen åkte vi hem , bytte om och åkte över till Patrik, vi käkade kräftor och rökta räkorna, med vitlöksbaguette och sen hade mikaela bakat en gudomlig kladdkaka med bär och grädde till det , Mums!

Sen spelade vi wii , ett spel som hette wii party tror jag , och jäklar vad det var roligt , fanns massa roliga grejjer man kunde göra, ett var att en person var gömmaren , som skulle gömma alla 4 kontroller någonstans i rummet när alla andra väntade utanför , sen skulle man leta upp dom och trycka på A knappen och man hade 2 minuter på sig , det var som kurra gömma typ , skitroligt!
Sen fanns de en annan del som var som ett brädspel, så skakade man kontrollen så slog man sin/sina tärningar och så fick man gå så många steg som den visade, och då var det som på monopol att det hände vissa saker om man kom på en viss ruta , det var roligast, måste köpa de spelet!

Imorgon åker jag över till SÖS bb avdelning och hälsar på Fanny, saknar henne hur mycket som helst , men imorgon får vi mysa! Kanske får se lilla Hector också, han ligger på Neo avdelningen så vi får se.. ska bli mysigt! <3

Sthlms skärgård <3

Idag åkte vi med pappa och lena ut med båten utanför gålö, och låg på klipporna på en ö och solade!
Sen fikade vi och solade lite till, sen kokade pappa potatis och vi dukade fram sill och tillbehör på klipporna och så käkade vi lunch, och det var tusen gånger godare när man satt så som vi gjorde, så mysigt!
Och idag märkte jag att jag måste verkligen köpa mig en brassestol , för nu är det obekvämt att ligga och sola på rygg, får så ont i ryggen när jag reser på mig , så det ska inhandlas snarast!

Imorgon ska vi åka och bada med Putte & Mikaela och sen blir det kräftskiva hemma hos Putte, vi köpte rökta räkor också idag , det är så sjukt gott så det finns inte ord, om ni inte har provat det så MÅSTE ni göra det.. och lite vitlöksbaguette och lite aioli till! Mumma!

Nu ska jag koka lite te, köpte nytt här om dagen , mitt favvo earl grey cream , och sen mysa upp mig i sängen och kolla på hells kitchen, med något gott att smaska på, kanske en persika eller fem.. brukar inte tåla sån frukt men nu under graviditeten kan jag helt plötsligt äta både äpple och persika , ÄNTLIGEN! Hoppas att det håller i sig även efter lilltjejen kommer, för jag älskar frukt, men kan ju bara äta apelsiner typ..

Hej så länge! <3

Gravid vecka 19(18+0)

Då blir det en till vecka 19 nu då, orkar inte ändra på alla andra veckor , så det blir dubbelt upp på den här veckan!
Ända skillnaden nu är att hon är en riktig vilding inne i magen , sparkar så fort jag ligger eller sitter ner, och man kan känna med handen utanpå magen också! <3

Mamma

Många kvinnor kan känna livmodern 2-3 cm under navlen och om du ser din profil i speglen kan du verkligen se hur din kropp har förändrats. Det är inte ovanligt att vid det här laget ha gått upp 5-6 kg. Av detta svarar beisen för c:a 200 gram, moderkakan 170 gram och fostervattnet ungefär 310 gram.

Vidare har dina bröst ökat i vikt med 170 gram vardera och livmodern med ytterligare 300 gram!

Det är viktigt att komma ihåg att viktökningen skiljer sig mellan olika kvinnor och det finns ingen anledning till panik om du gått upp lite mer eller mindre än genomsnittet.

Barnet

Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna. Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten.

Every great love starts with a great story♥

Livet med kärleken, Anna - Ellie´s mamma

RSS 2.0