2011

2011 har varit det bästa året hittills!

I april fick vi reda på att jag var gravid, och sen har det gått som en dans.. om man räknar bort illamåendet i 13 veckor så har jag mått jättebra under hela graviditeten, och så avslutade vi året med att Ellie ville ut, det måste vara för att vi pratat med henne i magen så mycket och sagt att vi längtar efter henne, så hon ville ut tidigare än BF! <3

Nu håller vi på att småplocka lite här hemma och städa lite smått.. vi har precis varit ute på en liten promenad med barnvagnen för första gången , var jätteskönt att få komma ut lite i friska luften och röra på sig lite.. lillan sov så gott i vagnen och sover fortfarande där i hallen, får se när hon vill vakna och "tutta" lite som vi säger :P

Ikväll blir det lite nyårsmys bara vi 3, oxfilen var slut tyvärr så Conny köpte lite ryggbiff och entrecote som vi ska steka i grillpannan och så lite potatisgratäng och god sås till det, och en sallad med mozzarella,gurka,tomat och sallad! Sen blir det chokladpudding till efterrätt och kanske en bra film!

Sen kollar vi på raketerna vid 12 och pussas alla 3, MYS!

Ska slumra lite nu tänkte jag, hon var pigg och glad inatt min lilla tjej (igen) så de blev inte mycket sömn för mig inte! :P

Igår invigde vi korgen som Mormor sytt åt henne, hon gillar den! :)

Dagen innan Dagen D!

Idag är dagen innan nyårsafton , dagen som vi gått och väntat på så länge, då Ellie var beräknad att titta ut!

Det är så mysigt att ha henne på utsidan, och jag saknar inte att vara gravid , magen var mysig att ha, men det är tusen gånger mysigare att ha henne här ute!

Älskar henne så mycket, och jag kan sitta och titta på henne länge och strycka henne på huvudet, pussa på henne, lukta på henne och bara gosa! Mysunge! <3

Imorgon så blir det en lung nyårsafton, blir bara vi 3 här hemma, ska fixa lite gott kött med potatisgratäng och en god sallad till nyårsmiddag och sen ska vi bara mysa!

Nu håller lilltjejen på att vakna till här så jag ska gosa lite med henne och sätta på henne en pyjamas och ny blöja!

Hörs imorgon!



Sista magbilden, tänk att du låg där inne! <3

Återbesök och hörselscreening

Natten gick toppen , hon somnade vid 10 och sov till 1, sen åt hon lite och fick en ny blöja , sen somnade hon om och vaknade vid 4 för mat, och sen somnade hon om igen och vaknade halv 8 och var vaken i 2 timmar! Duktig tjej! <3

Idag så var vi på återbesök på BB för att kolla lite saker, bla hur det funkar med amningen och så vägde dom henne och kollade lite på henne.

Amningen funkar kanon, och hon hade gått upp mer i vikt än dom väntat sig, så hon käkar bra den här lilla damen!

Efter det så gick vi ner och gjorde hörselscreening som man gör 3 dagar eter förlossningen tidigast, och hon hör så bra på båda öronen , jätteskönt!

Idag har hon varit lite mer vaken och legat och kollat, så härligt! Annars så sover hon nästan hela tiden, äter och somnar om igen!

När vi hade kommit hem så kom Farmor och Farfar förbi för att hälsa på sitt nya barnbarn , och hon fick ett gosedjur och presentkort på POP, så vi ska köpa lite fina kläder till henne! Tack så mycket!

Nu ska jag mysa med min dotter, man får liksom aldrig nog!


Första bilden på Pappa & Ellie <3

Förlossningsberättelse

Har nu knåpat ihop min förlossningsberättelse medans jag fortfarande kommer ihåg allt så bra!
24/12 -Det började med att jag vaknade på julaftons morgon vid 04.00 och kände att sammandragningarna gjorde ont, tänkte inte mer på det och gick på toa och la mig i sängen efter det. Sen efter 10 minuter så kom det en till sammandragning som gjorde ont och då gick det upp för mig att det var något på gång. Tar fram min telefon och öppnar upp en app som man klockar sina värkar med och börjar då klocka när dom kommer och då har jag 2 värkar inom loppet av 10 minuter med 8-10 min mellanrum.
Sover ingenting alls under resten av natten och när klockan blivit 8 så väcker jag Conny och säger att jag har börjat få värkar och önskar honom en god jul. Conny går upp och fixar iordning våran julfrukost och värmer på tomtegröten, jag fick i mig lite i alla fall. Vi öppnar julklapparna med barnen och jag hade fortfarande värkar, dom gick att andas igenom utan större problem så barnen fattade ingenting. Conny lämnade av barnen till deras mamma där dom skulle vara resten av julhelgen och jag tappade upp ett varmt bad för att försöka lindra smärtan något, men det var inte till någon större hjälp.
När klockan hade blivit 15.00 så började vi förbereda oss inför julfirandet hos min pappa, mina värkar kom fortfarande 2-3 gången på 10 minuter så dom var oregelbundna, så vi tog med oss allt som vi skulle ha med till förlossningen i fall att vi behövde åka in när vi var hos min pappa och åkte dit och firade jul. Värkarna blir värre och svårare att andas igenom och vi åker hemåt runt halv 10.
Ringde förlossningen när vi kom hem då jag tyckte att smärtan började göra riktigt ont och då tyckte hon att jag skulle stanna hemma lite till och ta ett bad och invänta tills jag hade 4 värkar inom loppet på 10 min. Så jag tappade upp ett bad till och la mig där, men det hjälpte inte alls tyckte jag.

25/12-Jag kröp ner i sängen och fortsatte klocka värkarna och när klockan blivit kvart i ett så gör det riktigt ONT och då hade jag haft 4 värkar på 10 minuter och jag hade fått en flytning med blod i så jag ringde förlossningen igen och då sa hon att vi skulle åka in!
Äntligen tänkte jag och väckte Conny, sen blev jag lite nervös och började skaka lite som när man fryser, Conny kramade om mig och sa att våran dotter ville komma ut nu!
Conny ringde efter en taxi och vi klädde på oss och tog våra väskor och åkte in till SÖS.
01:30- Vi kommer fram till förlossningen och blir väldigt väl omhändertagna och visades till förlossningsrum 3 där vi skulle ligga. Dom tar mitt blodtryck och temp och kopplar på CTG dosorna som mäter bebisens hjärtljud och värkarnas aktivitet. Dom gör en vaginal undersökning och kommer fram till att jag är öppen 5-6 cm och hinnblåsan med fostervatten buktar ut! Då tänkte jag bara JAA! Inte så konstigt att jag hade så ont, och barnmorskan och undersköterskan tyckte att jag var jätteduktig som stannat hemma så länge.
02:20- Alla kontroller är klara och dom frågar vad jag vill ha för smärtlindring och dom föreslog lite olika men jag valde att prova med endast lustgas och se hur mycket det hjälpte.
02:35-När vi kom in så var mitt blodtryck lite för högt så jag fick kissa i en mugg så dom kunde kolla efter protein i urinet som tyder på havandeskapsförgiftning, och provet visade 2+ vilket innebar att det var tecken på havandeskapsförgiftning så dom håller ett extra öga på mig och bebisens hjärtljud kontrollerades oftare.
03:12- Värkarna blir värre och värre och lustgasen är min bästa kompis och den funkade riktigt bra på mig. Dom frågar om jag vill prova en annan ställning och föreslår en pilatesboll. Sätter mig på den och gungar lite upp och ner och åt sidorna under värkarna samtidigt som jag andas in lustgasen.
04:01- Jag tycker att trycker neråt ökar och det gör ondare så dom höjer lustgasen ett snäpp och dom undersöker mig igen och jag är då öppen 6-7cm och hinnblåsan buktar fortfarande ut. 04:35-Vi kommer överens om att ta hål på hinnorna så att vattnet går och påskyndar förlossningen lite.
04:36- Vattnet går och jag öppnar mig till 7-8cm efter det.
04:50- Kissar lite i en hink
05:04-Lägger mig på vänster sida i sängen och dom lägger en saccosäck mellan mina knän.
06:00- Nu trycker det på riktigt ordentligt och jag är öppen 10 cm och krystvärkarna har börjat, fostervattnet är nu mekoniumfärgat vilket betyder att bebisen har bajsat i vattnet och är lite stressat.
06:15- Krystvärkarna är lite korta och bebisen kommer inte så långt ut, krystar på bra med värkarna tog slut för snabbt så hon åkte tillbaka in hela tiden.
06:19- Dom kallar på en läkare och sätter in värkförstärkande dropp som hjälpte riktigt bra, jag fortsatte krysta och Conny höll i mitt ena ben och sköterskan det andra för att hjälpa mig.
06:36-ÄNTLIGEN! Ut kom världens finaste lilla Ellie, och jag kommer ihåg att jag tyckte hon såg så liten ut! Hon grymtar lite och skriker och dom torkar av henne och lägger upp henne på mitt bröst och Conny klipper navelsträngen. Dom torkar av henne lite till och suger ur näsan och hon har lite svårt med andningen och är lite blå om läpparna.
06:58-Krystar ut moderkakan som var hel och fin och magen sjönk ihop på en gång.
07:05-Dom undersöker mig och ser att jag har en liten vaginal bristning och bedövar mig och syr med 3 stygn. 07:10-Vi går iväg med Ellie till barnsalen där hon får andas i en CPAP maskin som trycker ner lite luft i lungorna och hjälper barnet att få igång andningen ordentligt. Hon fick också lite syrgas och hon kom igång ordentligt efter 10 minuter.
07:40- Vi har kommit tillbaka till förlossningsrummet och Ellie läggs vid mitt bröst och vi får in en bricka med mackor, te och lite äppelcider. Då var jag helt slut och jättehungrig och törstig.
Dom kommer in och ska väga och mäta Ellie, och hon vägde 3435g och var 50 cm lång!
Vi fikade klart och Ellie fick ligga i pappas famn medans jag gick och duschade.
Vi fick ligga kvar där i ca 1 timme och sen blev vi skickade upp till BB för återhämtning!

Jag själv tycker att förlossningen var jättebra, det är det absolut häftigaste och mäktigaste jag varit med om och personalen på SÖS var helt underbara.


Och nu har vi henne här, våran alldeles egna, perfekta, underbara dotter Ellie! <3



Mamma och pappa ÄLSKAR DIG! <3

Hemma!

Nu är vi äntligen hemma och myser! Just nu ligger jag i soffan med Ellie på bröstet sovandes, det är så sjukt mysigt och härligt att hon är här! 1 vecka för tidigt, hon hade bråttom ut till mamma och pappa! <3
Ska försöka skriva en förlossningsberättelse sen när tid/ork finns! Kram

Välkommen till världen!

Lilla Ellie 25/12 kl.06.36, 3435g och 50cm! <3 allt gick jättebra och vi mår bra alla 3!

Dan före dopparedan!

Haha imorse var det fullt ös i magen i över 1,5 timme!
Conny gick upp vid 5, då vaknade hon till i magen och började, sen vid kvart över 6 så gick jag upp för det var omöjligt att somna.. så jag åt lite frukost, och då somnade hon om.. så jag gick och la mig igen och kunde somna jag också! Härligt!!

Sen åkte jag till Handen C och mötte upp Jennifer för en fika och lite shopping, mysigt hade vi!
Sen jobbade en annan Jennifer idag också, så jag svängde in på Ur&Penn och hälsade på henne också, två flugor i en smäll!

Nu är Conny på väg hem och vi ska käka lite middag , sen kommer grabbarna hit och sover här, för dom ska vara med oss på Julaftons morgon och äta julfrukost och öppna paket innan dom åker iväg med sin mamma! Myspys..

Ska koka tomtegröt lite senare, sen blir det gröt, hembakat bröd, julskinka, kokt ägg och te/varm choklad till frukost, med alla ljusen tända! Så mysigt!!

Sen öppnar vi paketen och senare ska vi åka hem till min pappa och äta julmat!

Nu ska vi mysa här hemma , såhär dagen innan julafton!
Kram på er! <3

Köpte dom här fina blommorna igår, älskar tulpaner!

Tummen upp på det!

Kom hem från barnmorskan för ett tag sen, smidiga jag hade kollat fel på tiden , skulle varit där 11.30, men jag kollade på den 29/12 då jag ska vara där kl.13.. så jag kom kl.13 idag :P
Men 13.30 hade hon en lucka för hon som skulle kommit då hade fött barn, vilken tur!

Allt såg jättebra ut och hon ligger väldigt långt ner tydligen, och den märks verkligen!! Hon tror inte det kommer sätta igång innan julafton iaf, men efter där så kan de sätta igång när som helst! Hon tror inte att jag kommer gå över tiden , men om jag gör det så är det bara någon dag tror hon.. spännande!!

Nu har vi precis slagit in de sista julklapparna och nu ligger dom så fint under granen, barnen kommer skina upp som 2 solar när dom ser alla julklappar :D

Nu ska jag väcka min kära sambo som somnade på soffan , sen blir det take away från sushi house, tror jag ska ha kyckling med röd curry och ris , mums!!
Sen ska vi kolla på nya transformers filmen som vi köpte här om dagen!

Imorgon ska jag fika med min kompis Jennifer som jag inte träffat sen innan graviditeten, så hon kommer väll ramla baklänges när hon ser mig , haha!! Ska bli jättemysigt att ta en fika med henne!


Nu film mys , och MAT!
Kram! <3

en-siffrigt!!

Nu är vi nere på 9 dagar tills beräknad födsel, NIO DAGAR!
Kommer ihåg när det stod 250 dagar kvar, haha.. då tyckte man att det var ju jääääättelångt kvar dit , men det har faktiskt gått riktigt fort och snart har vi våran lilla skatt ute hos oss, och då har hon bott inne i min mage i 9 månader på hotell magen, all inclusive 5 stjärnor ;)

Jag älskar mitt liv just nu , ALLT är så bra, jag har bästa familjen, bästa mannen man kan få , och snart har vi vårat barn, som vi har skapat tillsammans! <3

Ska snart hoppa in i duschen , och sen åka mot farsta till barnmorskan, hoppas allt ser bra ut!

Kram

Fullt ös!

Idag har de varit fullt ös här hemma hela dagen!

Började med att baka farmors limpa, och hoppade sen in i duschen medans dom gräddades.. sen åkte jag till skogås och hämtade mitt paket, som kom dit för att de var DHLpaket, och det var ju värsta stora kartongen för ett lasersvärd från BR´s hemsida, så jag öppnade den och slängde kartongen i en container, och bar svärdet som de var :P
Sen kokade jag knäck också, och griljerade skinkan, och sen fixade jag hemagjord pizza till middag när min kära kom hem(färdig pizzadeg är ju bäst!)

Vi satte på en film och åt pizzan , sen somnade Conny i soffan en stund, tröttmössan gör nästan alltid det om vi kollar på film efter jobbet :P

Och nu åkte han iväg till farsta c och skulle köpa en julklapp till mig, spännande :D
Så nu ska jag bänka mig i soffan med ett glas julmust och några knäck och kolla på förlossningskliniken!

Hörs imorgon , Kramis!

När kommer hon?

Här är listan på era gissningar när hon tittar ut, vikt och längd!

Jag: 6 Januari, 3260g 51cm
Conny: 7 Januari, 3316g 53cm

Anki: 24 December, 3300g 50cm
Eric: 26 December
Fanny: 26 December, 3164g 51,5cm
Ann: 27 December, 2948g 50cm
Mamma: 28 December, 3150g 49cm
Farmor: 30 December
Tessan: 1 Januari, 3050g 52cm
Emma: 1 Januari, 3245g 51cm
Natta: 2 Januari, 3478g 50,5cm
Maria SU: 2 Januari, 3200g 49cm
Mikaela: 3 Januari, 3150g 53cm
Monkan: 3 Januari, 2950g 48cm
Mia: 3 Januari , 3260g 50cm
Jessica: 4 Januari, 3360g 51cm
Natti: 4 Januari, 3053g 50cm
Linda: 5 Januari, 3165g 50cm
Ida: 5 Januari, 3245g 51cm
Pappa: 6 Januari

Så får vi se vem som kommer närmast ;)

Dinner

Kom precis hem från mamma och där fick vi en god köttgryta med ris och småkakor till fikat :D
Hon fick 2 st berlocker till sitt Thomas sabo armband och blev jätteglad, tur de :)

Sen blev jag hemkörd av mammas bästis Anki och hennes man, så jag fick med mig korgen som mamma fixade för ett tag sen, den är så mysig , och nu ligger det ett fårskinn där i också!

Imorgon så ska jag småfixa lite här hemma inför Jul och så.. ska baka farmors limpa igen så vi har något gott bröd till julafton , och sen ville mamma ha en limpa också!
Sen ska jag fixa lite brända mandlar och kanske koka lite knäck om jag orkar!
Och sen så ska jag hämta ut ett paket som har kommit också , min lillebrors julklapp! ;)

Julskinkan ska griljeras också, så vi kan få en god macka på kvällen med nybakat bröd och julskinka med mycket senap på! Mums! :)

Och på torsdag ska jag till barnmorskan, kolla så allt är bra, vilket jag är ganska säker på att det är men de är ändå skönt att ha koll :)

Sov gott, hörs imorgon!
Kram

Godmorgon!

Haha , har ni sett Agrias reklam med hundvalpen på sängen? Den är ju sååååå söt!

Anyway..
Igår åkte vi och storhandlade och kom hem med massa mat, så nu är frysen helt propfull med allt möjligt kött och kyckling och falukorv mm!
Skafferiet är fullt och badrumssakerna klara! Känns skönt, så slipper vi åka och handla de första vi gör när vi väl kommer hem från BB.

Den här veckan har alla Coop butiker extrapris på Tresemme schampoo och balsam 49:-st, det schampoot är verkligen GRYMT, det luktar underbart och håller håret fräsht jättelänge , och det är drygt också så de stora flaskorna räcker jättelänge!
Och på Coop forum i haninge som vi handlade på igår hade dom köp 2 st schampoo/balsam och få 2 stylingprodukter på köpet, så jag fick en flaska värmeskyddande spray och en hårspray i size MEGA stor :P Perfekt!!

Åh kan de inte bara bli nyårsafton NU!? Så jag kan få föda barn snart, nu börjar längtan bli enorm här hemma! Jag menar, allt är ju klart, vagnen står redo, sängen är klar, bb väskorna är packade, alla små kläder är tvättade och vikta, och nu är även alla blöjor, salvor, tvättservetter och allt sånt på plats i badrummet, nu är det ju bara vårat lilla hjärta som saknas!
Och nu känner jag mig så STOR som man kan känna sig tror jag, riktig tjockis!
11 dagar kvar till BF, håll ut nu! ;)

Idag ska jag hem till min mamma som fyller år idag, blir lite middag och fika och en jääääättebra present till henne från mig och min bror Eric! ;)
Hon kommer bli jätteglad :)

Nu ska jag hoppa in i en dusch och sen diska lite, och sen bär de av hem till mamma!
Kram!

Snö

Igår passande nog på 4e advent så kom snön äntligen, hoppas att det får ligga kvar tills julafton iaf, vore mysigt!!

Igår åt vi en riktig mysfrukost med risgrynsgröt, ägg, te och mackor! Så mysigt att äta frukost när det fortfarande är lite halvmörkt ute och tända ALLA ljusen som man fick igår! :)

Haha , igår när jag hade satt på tvättmaskinen så tar vi alltid och hänger slangen där vattnet kommer ut på toaletten, så slipper man att de blir stopp i avloppet i badkaret, sen gick Conny på toa , och hängde då slangen på tvättkorgen , och glömde sen att hänga tillbaka den.. så när vattnet sedan pumpades ut så hördes det väldigt tydligt från badrummet, så jag springer och kollar och då är all tvätt som var i tvättkorgen blöt, och de är vatten på hela golvet :P
Haha.. jaha, bara att tvätta dom kläderna också då! Så nu hänger det strumpor på elementen , och alla mina och connys tröjor hänger på galgar lite överallt och barnens små kläder hänger på torkställningen!
MEN det positiva är ju att vi har ingen smutstvätt nu! :D Sen har jag faktiskt också varit osmidig 1 gång och glömt slangen! :P

Idag slutar Conny klockan 3, och då ska jag möta han på jobbet och sen ska vi åka och storhandla! Nu blir det ju en sväng på babyavdelningen också då vi måste köpa blöjor och tillbehör, ska bli skönt att kunna slappna av helt med inköpen till bebis nu..

Inatt fick jag faktiskt sova bra, vaknade 2 gånger för toalettbesök och sen kunde jag somna om direkt efter.. sen gick jag upp vid 6 och gjorde barnen klara för skola/dagis och lämnade av dom , sen fick jag gå och sova igen och kunde somna då också och vaknade vid 11!! Så nu är jag utvilad som bara den! Tack snälla lilla bebis! :)

Nu ska jag klä på mig lite och fixa mig sen ut i snövädret och åka till Connys jobb!

Kram så länge!

Gravid vecka 39(38+0)

Ja, inte så mycket nytt här inte.. nu tjockar hon bara på sig inför förlossningen och jag vilar upp mig och äter kolhydrater:P
Ibland gör det RIKTIGT ont när hon rör på huvudet där nere, det hugger liksom till..och det kommer så plötsligt så man är inte beredd!
Sover ganska så dåligt just nu på nätterna , det är jättesvårt att hitta en skön sovställning och när man väl har gjort det, ja då måste man gå upp och kissa!
Så jag är ganska van att vakna nu på nätterna vilket är bra, det kommer ju bli en del blöjbyten och amningsstunder på nätterna, då är det ju bra om man är van ;)
Ska till barnmorskan på torsdag och kolla läget med hjärtljud, blodtryck och värden, sen har jag ett till besök inbokat den 29 om hon inte har tittat ut då!
Ska spela in hjärtljuden på torsdag tror jag, om jag kommer ihåg, kan vara kul att ha som minne! :)

Mamma

Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Livmodern tar nu upp all plats i bäckenet och en stor del av buken. Den trycker mot bröstkorgen, och det kan hända att du känner dig riktigt besvärad av graviditeten nu. Har du blivit rödflammig i ansiktet, så beror det på att hjärtat och blodomloppet arbetar hårdare än någonsin. Förmodligen börjar din vikt plana ut och vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen. Oroar du dig för något! - Vad som helst, så ta upp saken när du är på kontroll hos din barnmorska.

Barnet

Barnet väger nu ca 3,5 kg och är omkring 37 cm långt från huvud till stjärt. Fostervätskan förnyas var tredje timme och det mesta av lanugohåret har fallit av när födseln nu är nära. Barnet sväljer hårstråna tillsammans med andra utsöndringar och allt hamnar i matsmältningsapparaten. Det kommer ut som barnbeck vid första tarmtömningen. I lungorna ökar produktionen av ytaktivt medel ytterligare, samt lungmognaden. Navelsträngen är omkring 51cm lång och är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Nu kan det vara svårt att märka barnets alla rörelser.

14 dagar kvar!

Idag är det bara 14 dagar kvar tills beräknad födsel, vilket innebär att hon kan komma när som helst :)
Fast hon får gärna stanna tills efter nyår som sagt!
Sen vet man ju aldrig , de kanske dröjer 4 veckor innan hon tittar ut.. den som lever få se!

Idag har vi haft en riktigt mysig dag trots det TRÅKIGA vädret.. vi tog en liten sovmorgon och sen gick vi upp och tände adventsljusen och åt en mysig frukost!
Sen sorterade vi lite tvätt och satte igång 2 maskiner, och conny bjöd upp dammsugaren på en liten vals!
Sen fick barnen dammsuga inne på sitt rum och lite i vardagsrummet, dom tycker det är kul , skönt då kanske man kan få lite hjälp med det här hemma sen! ;)

Så gick grabbarna ner i källaren och tog fram julgranen som jag pyntade så nu är det hög mysfaktor här hemma! :)

Sen fick jag ett bakryck och tog på mig kläderna och greppade paraplyet och gick ner till affären och handlade lite så jag kunde baka kanelbullar!

Så det har jag gjort precis och dom blev sååååå goda, så ikväll blir det bullar och te och en film :)

Haha, conny sitter just nu på golvet med min hårtork och blåser på sitt playstation 3 som bara dog helt plötsligt.. så det måste vara någon lödning som gått sönder, och då ska de tydligen funka om man gör så i 15 min..vi får väll se om det funkar! Ser väldigt roligt ut måste jag säga! :P


Ha en mysig kväll så hörs vi imorgon, då går jag in i vecka 39! :)

Kram

Mysfredag!

Slängde ihop en mysig fredagsmiddag när grabbarna kom hem , det blev fläskfilé, potatisgratäng beasås och en sallad med tomat gurka och mozzarellaost toppat med balsamicocream, mycket gott!! Sen hade Conny köpt en ny film på jobbet till barnen , det regnar köttbullar! Den var tydligen jättebra för man hörde skratt utifrån vardagsrummet hela tiden, så 10 poäng på den!

När barnen kollade på den så kollade vi på The beaver med Mel gibson i sovrummet, den var faktiskt bra, handlade om att han blir lite psykiskt störd och börjar använda sig av en handdocka som är en bäver, och han pratar liksom genom den.. svårt att förklara men den var rolig! :P

Nu tänkte jag ta en lång skön dusch och dra på mig min pyjamas och ta på mig sockarna igen efter det och krypa upp i sängen och läsa lite tror jag! Äääälskar mina nya sockar, dom håller verkligen fötterna varma och dom är så sköna! Verkligen ett tips om ni ska köpa julklapp till tex mamma/syster!

För några veckor sen så köpte jag tyg så min mamma kunde sy om ett "spjälskydd" till en korg som vi har haft till bebisar i släkten, men det har ju alltid varit pojkar så den var blå förut med tåg på.. men nu är det ju en tjej som ska ligga där i , så då sydde hon om den med tyget jag valde och det blev så fint!
Ska ta med den hem när vi åker dit den 20 när mamma fyller år! Sen ska jag lägga dit ett fårskinn och sen är det bara bebis som fattas! :)



Ha en mysig fredagskväll mina vänner så hörs vi imorgon! :)
Kramisar från oss

Mysiga sockor!

Var i Farsta idag och fixade de sista julklapparna, sen nästa vecka åker jag och Conny och köper julklappar till barnen! :)
Hittade ett par jättefina stickade raggsockar som jag köpte till mig, 129:- från canada snow, fanns på scorett i olika färger! Jättesköna är dom, perfekt till mina frusna fossingar! Sen köpte jag ett nytt cacao body butter till magen, är skitnoga nu dom sista veckorna att smörja, så kanske jag slipper få några bristningar!

Nu ska jag diska lite och sen vila en stund innan grabbligan kommer hem! ;)
Kram!

Duktiga Fanny!

Fick ett MMS av Fanny precis och det var en sneak peak på två av bilderna från gravidfotograferingen, åh jag är sååååå nöjd redan!
Hon är så himla duktig på att fota allt möjligt och att hon ville fota oss med min mage betyder jättemycket för oss, kan inte tänka mig ett finare minne att ha och kolla tillbaka på sen!

Så nu sitter hon och fixar med dom på datorn och gör dom svartvita <3!!

LOVE YOU HONEY! <3

Lite shopping

Åkte till handen centrum imorse och fixade lite julklappar och saker till mig!
Hittade 2 amningsbh och 2 amnings tshirts, så får jag köpa mer sen efter hand om det behövs!

Hittade också en jättefin vit farfarströja till mig med många knappar fram så den kan jag också ha när jag ammar, perfekt!
Apotekssaker, kräm mot röd rumpa, koksaltlösning om bebis är snorig och bröstvårtssalva blev det! Och ett par bebisvantar..
Nu tänkte jag lägga mig på soffan en stund för nu är kroppen helt slut efter idag känner jag :P

Snart kommer Conny hem och sen drar han iväg ikväll och käkar med jobbet, får se vad jag hittar på då!

Kram

Tis-ons

Orkade inte riktigt med något alls igår, så de blev bloggtorka:P

Men nu så!
I måndags kväll så upptäckte jag till min fasa att jag hade glömt min iphoneladdare hemma hos Fanny i Linköping, ups! Panik!! Så jag ringde min mamma sent på kvällen(hon trodde att det var dags typ haha) och frågade om hon hade någon extra, vilket hon hade, så vi bestämde att vi skulle äta lunch dagen efter(igår).
Sen kom jag på att jag hade kvar min gamla ipodladdare någonstans , så jag rev igenom hela lägenheten och hittade den+ en addapter till eluttaget , så problemet löst! :D

Men jag åkte till mamma iaf, och käkade en mysig lunch på Bromma Blocks!
Sen var det lucia tåg på minstingens dagis, Mycket duktiga ;) Sen fick vi lite pepparkakor, lussebullar och saft efteråt! Mysigt!

Efter det styrde vi bilen hemåt och fixade lite köttfärssås och spagetti till middag och en varsin lussebulle till dessert!

På kvällen fick jag sjukt ont i ryggen så jag kröp ner i ett bad och sen kröp jag faktiskt ner i sängen vid NIO! Gud så skönt det var, småkollade lite på twilight som man sett 43 gånger nu och sen slumrade vi in, skönt att somna tidigt ibland!

Imorgon så tänkte jag åka och shoppa litegrann , måste fixa amningsbh och tröjor, och lite apoteksaker till bebis och mig själv, sen kan jag packa BB väskan efter det, för då har jag köpt allt som ska med in! Skönt!
Ska kolla på lite julklappar också, det är ju snart julafton! :D
Och på kvällen så blir det bara jag och barnen hemma , för Conny ska iväg med några från jobbet, hoppas jag inte får värkar bara haha!

Nej nu ska jag klä på mig lite , sitter och myser i min morgonrock fortfarande! Life is good ;)

Kram!

Gravid vecka 38(37+0)

Ja nu är det verkligen nerräkning här, nu kan du ju vara dags när som helst! Jag förstår inte hur hon får plats där inne, och ibland känns det som om hon ska ta sig ut på sidorna av magen eller nått när hon vänder på sig/sträcker på sig! Nu orkar jag inte vara gravid längre, känns som att man har en boll mellan benen som trycker på och ryggen är TRÖTT nu, jag kissar 712 gånger / dag och på nätterna blir det ett väldans spring, ska bli skönt när hon är ute mitt lilla hjärta! <3

Mamma

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Den allra sista tiden brukar de blivande föräldrarna ägna tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.

Barnet

Nu är bebisen ca 49 cm lång och väger 3,2 kg.
Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Godaste te sorten!

Har precis varit inne i stan med min syssling och käkat lite lunch och kollat i butiker! Mysigt!!
I helgen när vi var i Linköping så fick jag prova det godaste te jag någonsin druckit, det hade liksom allt! Så sa Fanny att det bara finns att få tag på på Gotland och på nk! Så jag svängde förbi där idag och köpte en påse så ikväll blir det en kopp GOTT te! ;)
Är på väg hem nu, sen blir det middag med alla grabbar för barnen kommer till oss idag :)

Kram så länge

Ojdå

Det blev inte alls som jag tänkt mig :P
Haha , efter maten la jag mig skönt i soffan och tänkte kolla klart på filmen Crank, och efter typ 2 minuter så somnade jag...
Och vaknade nu :P

Kan bli så ibland, har börjat bli lite trött nu igen så här på slutspurten, och eftersom jag är ledig nu så passar jag på att slumra till lite då och då när kroppen säger ifrån! :)

Går in i vecka 38 idag också, men nu är jag för trött så Gravidinlägget kommer imorgon med en bild på magen, som för övrigt har sjunkit ner lite nu när hon fixerat sig!


Såhär trött var jag! ;)

Mysig helg!

Den här helgen har varit riktigt mysig!
Vi har precis kommit hem från Linköping och sitter nu i soffan och myser lite!

I går så började vi dagen med julbordet på Ulriksdals värdshus, MYCKET gott och trevligt.. dom hade jättemånga goda olika sillar och ALLT man kan tänka sig i julmat fanns, så vi åt tills vi sprack nästan :P
Efter det så åkte vi mot Linköping och hem till Fanny & Sebastian.. och gud vad mysigt dom bor , jättefint hus och mysigt inrett!
Så bakade sebastian lite pepparkakor och värmde glögg som vi smaskade på innan vi åkte in mot staden för att äta middag! Vi åt på en jättemysig restaurang som hade jättebra mat, åt entrecote med pommes och bea sås till, sjukt gott!

Efter det köpte vi lite glass på ben&jerrys glassbar och åkte hemåt.. mös lite framför brasan med en kopp te och sen kröp vi ner i sängen!

Och idag var det fotodags, tog några kort ute på deras inglasade altan med utsikt över vattnet, var lite kallt att stå i underkläder men det var bara någon minut, sen gick vi in och fortsatte fota inomhus! Fick se några bilder i kameran , och det såg jättebra ut, så nu ska hon bara redigera dom lite och fixa så de blir svartvitt.. sen får vi se :D

Tack för en mysig helg gumman , snart kommer vi och hälsar på er med bebis också! :)<3

Nu blev jag supertrött.. ska vila en stund tror jag , och sen fixa lite tacos till middag, och sen är det en Beckfilm som vanligt som gäller ikväll!

Kram så länge!

Pepparkakskola

Jag har varit ensam hemma hela dagen och kvällen nu , så jag ställde mig och kokade lite pepparkaks-kola, brukar göra det till julen , och dom blev riktigt goda!
Lite småjobbigt att stå och slå in bara, men men!

Nu ska jag äta lite kycklingwok till middag och kolla på Idol, och imorgon blir det julbord och sen hem till Fanny!!

Kanske bloggar lite från mobilen annars hörs vi på söndag!

KRAM

Freeeeedag!

Sov dåligt inatt också , det är väll kroppens sätt att ställa in sig på att bebisen snart kommer, tror jag!
För jag är inte speciellt trött, bara ont i kroppen för att jag inte hittar något skönt sätt att ligga på!

Och vad hände med vädret om man får fråga? Spöregnade hela natten, och nu är det bara grått och trist ute!
Så nu sitter jag här i pyjamas och myser, har precis ätit frukost och ska väll klä på mig strax, och packa lite smått, för imorgon efter vi har varit på Julbord med min familj så ska jag och Conny åka ner till Fanny och Sebastian och lilla Hector och hälsa på.. och på söndag är det fotodags, ska bli superkul och mysigt att ha det som minne sen!

Och ikväll är det ju idolfinal, jag gissar att Robin tar hem det, fast det kommer nog vara ganska tajt, dom är ju så olika!
Vem tror/hoppas ni vinner?

Nej nu ska jag småplocka lite här hemma, ha en mysig fredag så hörs vi senare!

Kram

Bebisväskan!

Nu är bebisväskan färdigpackad som ska med in till förlossningen, känns skönt!
Nu är det bara det som vi ska ha med oss kvar, men det tar jag när vi väl ska åka in, ska se till att kamerorna alltid är laddade, och köpa småflaskor med shampoo,balsam och tvål så man slipper ta med sig stora flaskor, sen ska jag köpa lite amningsbhar och tröjor, sen kommer jag nog åka hem i mjuka mammabyxor eftersom magen fortfarande kommer puta så är det skönt med lösa byxor, och dom använder jag ju nu så dom åker ner när det är dags!

Men det som åkte ner i bebisväskan är iaf:
-2 Bodys, en i stl 50 och en i stl 56
-3 par byxor, två i stl 50 och en i stl 56
-2 par strumpor
-3 mjuka innemössor
-1 stickad overall
-1 par tofflor
-1 tjock mössa
- Fleeceovarallen
- Bebisfilten
- 4 små blöjor, 1 napp, våtservetter

Underbart!

Åh vilket fint väder man vaknade upp till idag då! Ska klä på mig och gå ut på en sakta promenad tror jag, Mysigt!!

Har sovit ganska dåligt inatt faktiskt, vaknade flera gånger och behövde gå upp och kissa, kanske blir fler vändor nu när hon är fixerad, det blir ju ett helt annat tryck på blåsan då.. sen hittar man ingen skön sovställning heller så man får lite ont i axlarna efter ett tag när man legat för länge på en sida :P

Måste för övrigt tipsa er om världens skönaste stövlar, jag är helt såld på mina , varma, rejäla och riktigt sköna och snygga om ni frågar mig , sen har ju alla olika smak men i like them!!
Dom kommer från Hush Puppies och kostade strax över tusen kronor, men det var dom värda, dom kommer nog hålla ett par säsonger!

Nej nu ska jag ge mig ut i det fina vädret, Kram så länge!!

Fixerad!

Var hos barnmorskan idag, och nu är hon fixerad och redo för start! :)

Alla värden såg bra ut och magen växer på i bra takt, den hade sjunkit ner lite nu när hon fixerat sig och det är normalt.. hjärtljuden låg på 155 så hon trivs så bra där inne!

Sen gick vi igenom lite hur min graviditet har varit och hur vi vill ha förlossningen och så..men skrev bara att jag tar smärtan som den kommer och är öppen för förslag för smärtlindring..
Och sen vill jag ha upp henne på magen/bröstet när hon är ute och att Conny ska klippa navelsträngen, om det nu inte är något som går fel eller så så att det blir snitt, men då tar vi det då!

Känner mig trygg i det här nu och längtar bara tills det är dags egentligen!

Tänk att man tyckte att magen var stor här :P haha..v 18, och nu är det som en stor fotboll på magen!

Farmors limpa recept!

Det är många som frågat om receptet, och jag vet inte vart hon hittat det men här är det jag gick efter!

8dl Rågsikt
6dl Vetemjöl
3tsk bikarbonat
1tsk salt
1tsk av varje, Fänkål, Anis och kummin (hel krydda i påse)
2dl Sirap
5msk Lingonsylt
2st Morötter
5dl Filmjölk

Blanda alla torra ingridienser, tillsätt sedan sirap,lingonsylt, rivna morötter och sist filmjölken.
Vispa sedan med elvispens degkrokar.
Fördela sedan smeten/degen i 2 st brödformar och grädda längst ner i ugnen på 175 c i en timme!

Tips!
Blanda sirap,lingonsylt, rivna morötter och filmjölken för sig , och tillsätt sedan lite av mjöl/kryddblandningen i taget, då får ni smeten jämnare och det blir lättare att vispa då!

MYCKET GOD LIMPA, ni måste prova! ;)

Farmors limpa!

Idag när jag hade gått upp så ringde min kära lillebror och frågade om han fick komma över på en kopp kaffe, för han hade håldag idag från skolan.. så han kom förbi och snacka lite skit, mycket trevligt!

Och igårkväll när jag låg och kollade på beck så blev jag så sjukt sugen på en speciell limpa som min farmor brukar baka , och den är så sjukt goooood, så jag bakade 2 limpor idag av den och nu är dom precis klara, det luktar gudomligt här hemma nu , och ikväll blir det 1 (eller 5 :P ) sån macka med lite te! MUMS! Hoppas bara att jag lyckats med den , annars grinar jag och ringer farmor så får hon baka :P haha

Nu sitter jag och väntar på att Conny ska komma hem , sen ska vi fixa lite pasta carbonara med mycket ost och bacon i, och sen titta på en film och mysa lite! Barnen är hos sin mamma den här veckan, så det är bara vi 2 <3


Längtar tills frukosten imorgon också , köpte filmjölk med pepparkakasmak, MMMM!

Kram så länge!

Gravid vecka 37(36+0)

Söndag , och en ny gravidvecka startar.. nu är det ju inte alls långt kvar och det ända vi har kvar att köpa nu är blöjor, tvättlappar och sånt som behövs från apoteket, och det ska inhandlas nästa gång vi åker och storhandlar! Nu börjar det verkligen kännas ordentligt att man har varit gravid så här länge, ryggen är trött nästan hela tiden och jag märker av att hon har det trångt där inne, det gör nästan ont ibland när hon sträcker på sig och putar ut med rumpan..ska bli kul att se hur lång hon är för det känns som att hon är jättelång :P

Mamma

Du fortsätter att gå på kontroll varje eller varannan vecka. Barnets vikt och position kontrolleras vid varje MVC-besök. Den här veckan är en lämplig tid att gå på studiebesök på den förlossningsavdelning där du tänker föda. Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer.

Barnet

Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.

Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!

 

 

Söndag!

Och solen skiner, kors i taket!! Vi klädde på oss och gick bort mot lekparken , men där blev vi inte långvariga inte, shit vad det blåste och var kallt, så vi vände hemåt igen! Svängde in på affären och handlade lite ägg, mjölk och clementiner..sen blir det pannkaka till middag, så gott! Det blir nog en småplock/städdag här hemma idag tror jag.. vi bäddade rent sängen imorse och sen får Conny dammsuga, så kan jag torka av bänkar och hyllor! Ikväll blir det Beck-annonsmannen, den är faktiskt riktigt bra, man har ju sett alla beckfilmerna nu tror jag, men man kan ju se dom igen, dom är ju så bra så! Kram så länge!

Matkoma

Idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt, riktigt tråkväder är det idag, just nu spöregnar det här så det passade bra att vara inne idag!

Efter frukosten åkte Conny iväg och hjälpte Patrik med lite skräp till tippen, och passade på att slänga kartongen från spjälsängen också!
Sen knallade jag ner till affären och handlade till middagen och lite lördagsgodis fick också följa med hem!
Till middag gjorde jag jordens godaste köttgryta, blev sjukt god! Bygårdens köttgryta hette den, sökte på google och fick upp den! Hade inte i timjan dock, och hade istället i lite kalvfond! Try it! Mums!!

Nu ligger jag och Conny och kollar på film i sovrummet, och grabbarna tittar på film i vardagsrummet! Lördagsmys!

Såg idag när jag gick förbi spegeln hur stor jag blivit! Linnet går inte över magen längre :P funkar ju som hemmamys kläder!

Ha en mysig lördag, trots regn och rusk! Kram!

Sängen!

Dom ringde från babyproffsen idag så vi åkte dit på en gång och hämtade sängen!
Sen kunde jag inte hålla mig så jag monterade ihop den, men jag väntar med att bädda den för det ska tydligen betyda otur! ;)

Den är sååååå fin , älskar den...det ser så mysigt ut i sovrummet nu när den står där, och nu saknar jag bara min bebis! <3

The show of christmas

Ska bli väldigt mysigt ikväll, bara jag och Conny, först blir det sushi innan vi åker in till globen och sen blir det konsert, MYS!

Barnvakt är fixad( Connys pappa ), han brukar vara snäll och ställa upp när vi behöver barnvakt :)

Imorse när grabbarna hade gått hemifrån vid kvart i 7, så hade jag en liten bebis i magen som inte ville somna om, hon låg och vred och vände på sig i ca 1 timme , och sen fick hon hicka.. så 1,5 timme efter att dom gått så kunde jag somna om igen :P
Ska bli spännande att se hur hon sover utanför magen sen!

Nu ska jag fixa lite lunch till mig här!

Trevlig fredag, Kram!

Ledig mys dag!

Så mysigt när min karl är hemme på dagen , slipper man vara ensam ;)

Vi sov till 11 (!) idag och gick sen upp och åt en mysig frukost, sen tog vi tag i lite hemma fix.. Conny skruvade upp 2 st sänglampor ovanför sängen så man kan ligga och läsa och så , och jag kan tända min lampa sen när lillfia ska ammas/byta blöja på natten! Blev riktigt bra :)
Sen gick vi med lite kartonger till grovsoporna och slängde dom , och sen ringde dom från babyproffsen och sa att min säng var tydligen sen , dom hade fått 7 av 8 kollin och självklart var det min som saknades, så chaffören skulle kolla lite och förhoppningsvis kommer den imorgon då!
Hoppas verkligen att den kommer , börjar känna mig lite stressad, hon kan ju faktiskt ploppa ut när som helst egentligen, från v.38-42 kan man ju föda när som helst..
Isåfall får vi åka och hämta den i helgen , för imorgon så ska jag och conny gå på The show of christmas i globen som coop anordnar varje år, förra året gick jag med mamma och det var riktigt roligt!
Årets artister är Peter Jöback, Lisa Nilsson, Sarah Dawn Finer, Eric Gadd, September, Veronica Maggio, Cotton Club & Richard Häger.
Och Mark levengod håller i showen, han är så rolig!!

Fick hem ett nytt skal till min iphone igår också,88:- med frakt! ;) Love it!!

Every great love starts with a great story♥

Livet med kärleken, Anna - Ellie´s mamma

RSS 2.0