Dagis

Hela den här veckan har jag lämnat Ellie vid 8:30, och det har gått bra, hon har gråtit men såfort jag kommit ur synvinkel, dvs i hallen, så slutar hon, sen har hon varit glad hela dagen och sovit bra, och ätit bra!
Känns superbra och när jag hämtat henne vid 14-14:30 så har jag smugit in och kikat på henne tills hon ser mig, och hon springer runt och leker glatt , sen får hon syn på mig och skuttar av glädje och ger mig värsta bamsekramen ! <3
Gosunge!
 
När hon varit på dagis så har jag bara varit hemma och vätat , ifall dom skulle ringt och hon var superledsen, men pappa hämtade upp mig på lunch häromdagen och vi åkte en snabbis till trollbäcken och åt lunch på ett mysigt ställe som hette sjöboden!
När vi satt oss till bords så kommer det ett sällskap och sätter sig bredvid oss fast på andra sidan glaset, och vem var det om inte självaste Peter Forsberg :P haha!
Lite starstruck blev man ju, men vi åt på som vanligt och glodde bara nån gång ;)
Dom måste ju också få vara "privata" liksom!
 
Igår kom Jennifer hit vid 11, men jag hade missuppfattat dagen , så jag trodde hon skulle komma idag(vilket hon också gör)
så jag blev lite paff när hon plingade på haha!
Vi pratade och åt bananpannkakor och sen gick jag och hämtade Ellie, och Karin hämtade Molly samtidigt så vi gick till en ny lekpark och lekte, barnen hade jättekul och busade, dom börjar bli så stora! <3
 
Sen när Conny kom hem igår hade jag storstädat hela lägenheten och tänt massa ljus, Ellie låg och sov och han kom hem med thaimat!
Vi kollade på kristallen galan och mös i soffan, och var i säng innan 23, ganska skönt!
Hela natten spöregnade det, och när Ellie vaknade vid 02 och var lite ledsen hade jag svårt att somna om sen, det lät ju som bara den mot fönstret!
 
Nu väntar vi på att Patrik och Mikaela ska komma och lämna en paj och sina kräftor tills ikväll, och efter det kommer Jennifer igen :D
 
Ellie tittar på Madicken och myser i soffan!
Nu ska jag diska undan i köket!
Kram
 
 

Första dagen ensam på dagis

Idag var det då dags för första lämningen , och jag lämnade henne vid 8:30, och sa hej då, och hon grät inte!
Sen ringde jag efter ca 1,5 timme och det gick jättebra, det går ju liksom ett tag , sen kommer barnen på att mamma eller pappa inte är där, och så blir dom ledsna, sen går det över!
 
Gick hem och åt frukost, och gud vad konstigt det kändes utan Ellie, haha!
Virkade lite till DHW och sen gick jag hem till Karin och åt lunch på altanen!
Vi promenarade bort till dagis och satte oss i stortorpsparken en stund innan Karin gick in och hämtade Molly, jag satt kvar till 13:50 och gick sen in och hämtade gullisen!
 
Jag kom runt knuten precis när dom kom utspringandes på gården efter lunchen , och när hon såg mig så sprang hon mot mig och skrek MAAAAAMMAAAA! :D
Sen fick jag värsta bamsekramen och sen skulle hon visa mig alla saker på gården :P
 
Vi gick hemåt och mötte upp Björn, Camilla och Vendela och lekte i parken lite innan vi gick hem och åt mellis, och nu kollar vi på Madicken! <3

Helgen

I lördags var det dop för grabbarnas lillebror, så dom gick dit, och jag åkte och jobbade..
 
I söndags var det dags att utföra Connys present han fick i oktober på sin födelsedag, att köra stridsvagn!
Så vi mötte upp Patrik och Mikaela och Tuva, och åkte dit tillsammans!
Conny var först ut och vi fick stå och titta på :)
Han tyckte det var grymt, och häftigt, men lite liten bana, annars var det bra!
 
Efter det var det patriks tur och dom fick köra i ca 20 minuter var, sen åkte vi vidare till Kista galleria och skulle äta på food courten, men det var så mycket folk så vi gick till Olearys , och där var det sämst!
 
Tog typ 50 minuter innan maten kom in och Ellies spagettis och köttfärssås var typ bara spagetti , och köttfärs, ingen sås..
Min mat var god men det gjorde liksom att hela upplevelsen var dålig, "barnmeny" borde ju vara bättre tycker jag..
 
 
 

Andra och tredje inskolningsdagen

Andra dagen gick sådär, alltså torsdag, hon var ledsen till och från och sov i ca 25 min, det blir ju så mycket att ta in, så jag förstår henne!
 
Tredje dagen gick kanon!!
Vi kom dit och så sa dom att vi kunde försöka backa lite och sitta på samma ställe istället för att följa med överallt, så till frukosten satte jag mig lite bakom och lät "Ellies fröken" Jessica som sitter vid hennes bord sköta det, och Ellie åt 2 mackor, 1 ägg med kaviar, lite yoghurt och musli och satt jättefint med vid bordet! :)
 
Sen var dom ute och röjde, och inne och lekte , och när det var frukt vid 11 så fick hon päron och banan men åt typ 2 tuggor, sen gick hon in i sovsalen och sa "sooova", då frågade jag om jag skulle sitta utanför istället för att ligga bredvid henne, och det tyckte dom absolut att jag skulle, och Ellie låg så fint på sin plats och mös, och trots att barn grät och hade sig så somnade hon efter 10 minuter, och sov i 1 timme och 15 minuter!
MIN DUKTIGA STORA TJEJ! <3
 
Och efter vilan kom hon ut och frågade efter mig men hon var inte ledsen, sen satt hon och mös i mitt knä en stund innan lunchen!
Biffstroganoff med ris fick dom , och sallad med gurka tomat och majs, Ellie åt på där och fick en knäckemacka också, sen fick dom vattenmelon efter maten!
 
Sen var det lek på gården och då fanns det en liten kana och en gung-ko som inte stod där innan, och dom lekte som bara den!
Sen blev hon jätteledsen när ett av barnen drog Ellie i håret 2 gånger, men det gick över ganska fort, det är ju sånt som händer!
Det får dom ju lära sig på dagis, att vara snälla, dela med sig och så..
 
Så på måndag är tanken att jag ska gå dit 8:30 och lämna henne, sen ringer dom mig om hon är ledsen i mer än ca 10-15 minuter utan att hon slutar, annars ska jag hämta henne 14:30!
Jag kommer ju bara sitta och vänta på att dom ringer haha!
Min Ellie! <3
 

Första inskolningsdagen

Kunde inte gått så mycket bättre!
 
Vi var där 8:30 och när alla kommit strax efter så var det samling och sångstund..
Sen vid 9 var det frukost och det fanns mackor, pålägg, mannagrynsgröt, yoghurt och musli, Ellie provade allt :P
 
Efter frukosten så gick vi ut på gården och lekte i sandlådan och körde med en liten skottkärra, och sen gick vi in och lekte inne en stund, målade 412 gånger och lekte med trolldeg,  sen vid 11 var det fruktstund, och barnet som inte äter frukt åt päron såklart, på dagis funkar det tydligen ;)
 
Sen var det vila, och alla föräldrar satt/låg bredvid sina barn, ocg alla barnen somnade efter ca 20 minuter, och Ellie somnade sist efter 30 minuter, men hon somnade, första dagen! Så stolt!!  <3
 
Sen fick vi vuxna sitta ute i solen och dricka kaffe, och efter ca 30 minuter så vaknade dom , kort vila blev det , men dom är ju inte vana, så bra jobbat iaf!
Ellie kom utknatandes och såg inte mig, så hon visade sina fina strumpor för en av fröknarna, och började småleka lite, sen såg hon mig och blev ledsen :P
Men då var det lunchdax, köttbullar med potatis, och hon åt superbra!
 
Sen var det lek ute igen , och vid 14:30 gick vi hemåt igen!
 
Summering av dagen=Toppen!!
Ellie hade så roligt, och ville inte gå hem! :)
 
Imorgon är det dag 2, ska bli spännande!
 

Det var ett tag sen

Jag är dålig på det här med bloggen , i know!
Men vi har njutit av de sista 2 veckorna som lediga nu innan dagisstarten!
 
Vi har shoppat det sista till dagis, underställ, regnkläder, extrakläder och galonvantar, sen fyndade jag vinteroverallen också med massa kuponger, så 350:- rabatt, tummen upp!
 
Idag var det iaf inskolningssamtal kl.09 imorse, och innan midsommar var vi ju där och hälsade på och då kändes det ju inte alls bra, men nu känns det hur bra som helst!
Dom hade möblerat om inne på Ellies avdelning och det kändes mycket mysigare och bättre, innan var det bara rörigt!
 
Pedagogerna , eller fröknarna som jag säger :P dom verkar jättegulliga allihopa, nu är det en av dom som är gravid, så hon kommer gå sen!
Sen efter lite lek på avdelningen så körde Conny oss till farsta, skulle framkalla lite mer kort till Ellies "vad jag gjort i sommar-plansh" och köpte 2 planscher på lagerhaus som ska upp ovanför soffan , och ett nagellack!
Vi lunchade på mcD och åkte sen hemåt, Ellie somnade och jag virkade och kollade på Förhäxad på netflix :)
 
När hon vaknade sen så gick vi tillbaka till dagis där det var fika för alla föräldrar och barn, så maan ska lära känna varandra lite!
Ellie och Molly lekte och ritade, hon ska också gå på samma dagis fast tyvärr inte samma avdelning :(
Sen gick vi hemåt igen och hon pratade om dagis, gullunge! <3
 
Nu ligger barnen i sängen , men Ellie ligger och snackar, haha.. hon somnar nog snart!
 
Imorgon är då första dagen på dagis, Spännande!
Min STORA tjej!
8:30-14:30 ska vi vara där, och jag ska vara med, men försöka hålla mig i bakgrunden liksom!
Sen är det inskolning torsdag och fredag, och sen är tanken att man ska lämna på måndag, samma tid, men vara nära till hands om jag måste hämta henne!
Sen ska man göra så hela den veckan , och måndagen efter är tanken att man ska kunna lämna helt..
 
Så nu ska jag packa Ellies dagisväska, med extrakläder, och ta med allt annat, kudde täcke och regnkläder!
 
Skriver imorgon hur det gick :D <3
 

24 år!

Idag fyller jag år, 24 hela år!
Och imorse blev jag väckt på sängen av Conny Jonathan och Ellie klockan halv 7, med sång och paket!
Jag fick 2 berlocker till mitt pandora armband, ett rött hjärta från Conny Jonathan och Alexander, och ett hjärta som var delat mitt i tu, så två hjärthalvor, och på ena står det Mother och andra Daughter, och på själva fästet står det Me and you<3You and me
 
Blev jätteglad, min man kan han ;)

Sen har jag fått lite sms, samtal och massa fb kommentarer, det tackar jag för :)
 
Det är tråkigt väder idag , så om det inte regnar går vi ut i parken iaf, och sen kommer min mamma och mina bröder hit på middag, och firar mig, ska bli mysigt!
 
Nu ska jag diska undan lite i köket, och sen ska väll lilla damen sova lite
..
Vi hörs senare, PUSS!

Semester

Hej på er!
Det har inte funnits tid för bloggen nu när vi har haft semester allihopa samtidigt!
 
Vi har hittat på massa skoj, Badat, MASSOR, kvällsdopp och badat på dagen, åkt båt med min pappa , lekt i parken massor, varit på Häringe slott och gått runt,minigolfat och nu sen i torsdags så har vi varit uppe på landet i dalarna!
 
Vatten från pumpen, solceller som lampor och sånt går på, och gasspis, hur mysigt som helst!
Vi har grillat kött och korv och marschmallows, badat, solat och barnen har pumpat vatten, kört gräsklippare och busat!
Vi har verkligen haft tur med vädret den här semestern, full pott :)
Men, vi hade tänkt åka till kolmården och skansen bla, men pengarna satte stopp, vi var tvungna att lämna in bilen på service, och då hittade dom massa fel och sånt som behövde bytas, så notan slutade på 6100:- så där rök kolmården och skansen, och vi prioriterade annat, som att bada och hitta på gratis saker, men barnen var lika glada för det :)
 
Vi åkte hem imorse och sen har vi packat upp, tvättat, lekt i parken ettt par timmar, och Conny åkte iväg på fotboll, Hammarby, så jag är ensam hemma med Jonte och Ellie, Alex gick till sin mamma för han ska vara där den här veckan, och Jonte ska till fritids!
 
På onsdag fyller jag år, 24 år för att vara exakt, och det känns som att ju äldre du blir desto mindre "bryr man sig", klart att man ska firas, men det var ju en större grej när man var mindre :P
 
Om några nära och kära läser, så behöver jag/vill ha ett fint tårtfat, i vitt eller genomskinligt glas, matteusporslin i rosa eller grått, någon fin berlock till mitt pandora armband, Presentkort på HM bla!
 
Nu tänkte jag virka lite, och kolla på skärgårdsdoktorn på plattan!
PUSS!!
 
Här får ni ett smakprov, imorgon(eller när jag får tid ;)...) så kommer det ett bildregn! <3
 

Every great love starts with a great story♥

Livet med kärleken, Anna - Ellie´s mamma

RSS 2.0