Burgundisk köttgryta

  • 1 kg grytbitar av nöt
  • 2 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 2 dl kalvbuljong(1/2 dl fond och resten vatten)
  • 1/2 flaska rödvin
  • 2 paket bacon
  • 200 g champinjoner
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk syltlök ( 275 g)
  • salt
  • nymalen peppar
  • Färsk timjan, persilja och 2 lagerblad
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bryn köttet i smör i omgångar tills det fått fin färg på alla sidor.
  3. Hetta upp lite smör i en gryta. Tillsätt köttet. Salta och peppra generöst. Rör ner tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter. Strö över mjölet och blanda väl.
  4. Häll på balsamvinäger och låt koka ihop i ett par minuter. Tillsätt kalvbuljong och rödvin. Sänk värmen och sjud.
  5. Strimla baconet. Skär champinjonerna i kvartar. Grovhacka vitlöken och dela morötterna i mindre bitar. Häll av spadet från syltlöken. Bryn bacon, champinjoner, morötter och vitlök lätt i en het stekpanna i smöret.
  6. Tillsätt baconblandningen och syltlök i grytan och rör om försiktigt.
  7. Knyt ihop timjan, persilja och lagerblad, som en liten bukett, på en morotsbit med en bit steksnöre. Vänd ner den i grytan.
  8. Sätt på ett lock och ställ in i ugnen på mellersta falsen. Ugnskoka i ca 1 1/2 timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra. Servera med kokt potatis.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Every great love starts with a great story♥

Livet med kärleken, Anna - Ellie´s mamma

RSS 2.0