Bacon & broccolipaj
Prova den här, supersmarrig och ett bra grundrecept så kan man ju ha vilken fyllning man vill!
Pajdeg:
125g kallt smör
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 msk vatten
Fyllning:
2 paket bacon
1 broccolihuvud
3 1/2 dl mjölk
4 ägg
salt & peppar
1 dl riven ost
Gör såhär:
Blanda mjölsorterna och tärna i det kalla smöret, blanda sedan till en bra deg och tillsätt vattnet!
Jobba inte degen för länge
Smörj en form med löstagbara kanter med smör och tryck ut degen i formen, ställ i frysen i 10 minuter.
Täck kanterna med folie så att de inte glider ner.
Förgrädda pajskalet på 225 grader i 10 minuter, sänk sen till 175 grader när du tar ut skalet.
Skär broccolin i små buketter och knaperstek baconet i strimlor och ta bort folien och lägg över broccoli och bacon där i.
Blanda ägg, mjölk och lite salt och peppar och slå över, strö tillsist ost över och grädda i ca 40 minuter!
Servera med lite sallad!
Kommentarer
Mamma till Amelia Alfons Malva Vilde
Å så gott! Jag älskar broccoli:)
Svar:
Anna-Ellies mamma
Trackback