Gravid vecka 16(15+0)

Tiden går så himla fort och magen växer som bara den , lägger in en bild på hur jag såg ut i vecka 6, då vi precis fick reda på den underbara nyheten längre ner!

Mamma

Några få kvinnor, framför allt omföderskor börjar känna sparkar redan nu, men det kan också dröja flera veckor till. De känns som ett sprattlande grodyngel och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Stanna upp och känn efter och lär känna barnets rörelser. De blir mer och mer tydliga. Din kropp fortsätter växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd

Barnet

Din bebis är nu ungefär 80 gram och 11-14 cm stor! Det är inte bara fostret som växer, utan också livmodern och moderkakan blir större för att kunna försörja utrymme och näring till ditt växande barn.

 

Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt med kalcium för att kunna synas på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklade och benen är längre än armarna.

 

Då fostret rör sig allt mer och allt livligare så kan du möjligen börja känna dess rörelser i magen. En del kvinnor säger att det känns som gaser eller att magen kurrar. Om du inte känner bebisens rörelser ännu så ska du inte oroa dig, eftersom det kan dröja ända till vecka 20 innan du känner något.

 



Och här är i vecka 6:

Haha , gud vilken skillnad , på 10 veckor så har den vuxit ganska mycket, och större ska den bli! <3

Ullared-dagen!

Vi hade en helt underbar dag med mycket skratt, prat om allt mellan himel och jord och många kisspauser, haha!

Det tog ca 6 timmar att åka ner dit , men då stannade vi ca 5 gånger och pausade och sträckte på rygg och ben, och när vi väl var framme så åt vi lite mat, och sen begav vi oss in i detta jättestora varuhus, och dom hade verkligen ALLT!
Hittade väldigt fina bebis saker, både kläder, en jättemysig filt och lite dreggellappar och en bebisbok som jag ska fylla i lite om min graviditet och lite bilder och sen fyller man i under barnets första år! Den var med Bamse på! :)
2 tavelramar som jag ska sätta in ultraljudsbilderna i sen , om 4 veckor :)<3
Slänger in lite bilder på allt jag köpte längre ner!

Det var så himla härligt på vägen hem , så körde vi förbi Gränna och köpte polkagrisar och åkte längs med Vättern och solen gick ner, rapsfälten lös gula och där satt vi 2 , och pratade om livet och bebisarna! <3

Tack snälla Fanny för en underbart rolig och mysig heldag med dig, ska bli så mysigt att komma och hälsa på sen när ni flyttat , och sen tar jag med mig min lilla plutt och hälsar på dig och din plutt! :)

ULLARED!

Nu är matsäcken packad, och jag ska diska och sen hoppa in i duschen , sen ska jag sova!
Imorgon ringer klockan 04.30, och jag ska hämta upp Fanny vid 5 i huddinge centrum , HUA vad tidigt, hoppas morgonillamåeendet håller sig borta , annars är det inge roligt!

Åh vad kul vi ska ha , sitta och prata massa gravid/bebis snack och lyssna på bra musik , i ca 4 timmar!
Fick en bra vägbeskrivning av pappa om hur vi ska köra och sen får fanny vara kartläsare och jag kör, kommer köra förbi Gränna också tror jag , då måste vi ju stanna och köpa polkagrisar!

Så imorgon blir det en heldag i bilen/Ullared och vi kommer nog inte hem förens på kvällskvisten, så jag uppdaterar mera med bilder och så när jag orkar :)

Och imorgon så går jag ju in i vecka 16(15+0) uppdatering och bild kommer på det också!

Puss & Kram!

Midsommarhelgen!

Har jag spenderat på jobbet! Så nu har jag jobbat 3 söndagar kan man säga, 100%OB fre,lör,sön! Blir fint sen på lönen..

På midsommarafton så stängde vi kl.18, och efter det så åkte jag och Conny hem till hans mamma och pappa och åt sill middag, mums vad det var gott!
Och igår när jag körde till jobbet så började det spöregna och hagla, samtidig, man såg ju inte ett piss i bilen och alla bilar körde till sidan och satte på varningsblinkers och vissa krockade säkert , det var helt sjukt , men jag var ju nästan framme vid jobbet då så jag kröp fram sakta mellan alla bilar och till sist så kom jag fram , hel bil och hel anna!

Imorse började jag klockan 7, och klockan ringde 5.45 och då var jag rätt så pigg, så jag tänkte att ja ligger kvar i 5 minuter till sen går jag upp.. men jag somnade ju om , och vaknade 06.40, och börjar 7! Oh shit, upp och kutade ner till bilen och körde iväg , men jag hann fram till sju , tack och lov för att det inte var några bilar ute, haha!

Nu börjar en ny jobbvecka, och barnen kommer hit imorgon också , pappavecka den här veckan..
Och på onsdag så ska jag och Fanny bila till Ullared och shoppa lite , ska bli askul! Vi kommer åka typ runt 5 tiden, så vi är framme när dom öppnar ungefär, sen ska vi shoppa mest bebiskläder, som tydligen ska vara sjukt billigt där , och hittar nog massa annat kul också.. kommer bli en liten roadtrip och vi tar med bra musik, lite matsäck på vägen , sen stannar vi också och äter något ordentligt till frukost när vi kört en bit! Ska bli så kul :D

Så här såg det ut utanför jobbet när det var hagelkaos:


Nej nu fick jag sån där gravid-kraving efter persikor i burk, måste ner till ica, haha!

Gravid vecka 15 (14+0)

Tiden rusar iväg känns det som , och nu är det bara 25 veckor kvar haha!

MAMMA
Det börjar synas på en del att de är gravida. Eftersom bebisen tar kalcium från dig behöver du få dig lite extra, finns bla i mjölkprodukter. En del kvinnor känner svartsjuka, drömmer mardrömmar och är otrygga. Tala med din partner om hur du känner dig så han på bästa sätt kan finnas som ett stöd.
-Nu mår jag verkligen BRA, och illamåendet har jag sluppit i 2 dagar nu så jag hoppas att det har gått över helt , men man ska inte ropa hej ännu. Tycker att det är så mysigt att ha en liten bula på magen, och längtar tokmycket tills jag känner bebis sparka/röra på sig!

BARNET
Ditt barn är 104-114mm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 50g. Barnets revben, blodkärl och näthinnor syns tydligt genom den lövtunna huden. Huden börjar täckas av lanugohår, mycket fina hårstrån som hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen. Kroppsbehåringen följer mönstret på huden och bildar former som ser ut som fingeravtryck över hela kroppen.

Hörseln fortsätter att utvecklas och i mellanörat börjar ett antal mycket små ben att hårdna. Eftersom hjärnans hörselcentrum inte har bildats än, är barnet inte medvetet om alla ljud. Fostervattnet som finns runt barnet leder dock ljud, så med tiden kommer barnet att börja uppfatta din röst och dina hjärtslag. Både huvudhår och ögonbryn blir grövre hos barnet. Har barnet anlag för mörkt hår börjar pigmentcellerna i hårsäckarna producera svart pigment.


Idag fick jag också 2 påsar med mammakläder av Annette, och det var MASSA byxor bland annat, TACK!

Ledig imorgon!

åh vad det ska bli skönt!

Börjar dagen med ett besök hos optikern och fixa ett par nya glasögon , hittade ett par skitsnygga bågar från Versace som jag blev kär i , så imorgon blir det synundersökning!

Efter det så åker jag till Alvik och möter upp min farbrors tjej Annette och min lilla kusin Melker och går hem till dom och kollar på lite mammakläder som hon hade när hon var gravid med Melker, som jag ska få, så snällt!

Just nu knäpper jag mina jeans med en gummisnodd, haha, lagom snyggt men man kan ju inte bara ha leggins , så imorgon hoppas jag att byxorna sitter bra som jag får , annars MÅSTE jag köpa ett par mammajeans!

Går in i vecka 15 imorgon så då kommer en ny uppdatering och magbild(er)

Nu tackar jag för mig för idag och hoppar in i duschen, Kram på er!

Snacka om sovmorgon!

Gick upp vid 6 och lämnade sen av barnen , och conny låg kvar i sängen för han är sjuk , stackaren :(

Sen kom jag hem igen vid 7 och gick och la mig igen , och vaknade klockan ETT!
haha, så det kan bli, men jag skyller på mina hormoner och att man blir tröttare, haha!


Jag tog en promenad ner till affären och handlade lite frukost och dukade fram och sen åt vi en mysig frukost.. jag ska snart fixa iordning mig och åka till jobbet, sen jobbar jag till 22.15 och imorgon 10-20, och på onsdag ska jag till min farbrors tjej och titta på hennes mammakläder som hon hade innan Melker föddes för ca 4 månader sen , för mina byxor får jag just nu knäppa igen med en gummisnodd, när jag väl har byxor, har nästan bara leggins och en tunika nu, men jag måste köpa lite byxor snarast!

Nej nu har jag inte tid med det här längre, kramis!

Söndag!

Jobbade extra idag, och dagen gick faktiskt väldigt fort!
Det har ju varit dåligt väder hela dagen och regnat non stop så då kan man lika gärna jobba..

När jag satt i lunchrummet så kommer Jansan på mitt jobb in med en groda i en påse, och jag är ju LIVRÄDD för dom , då hade dom hittat den i potatisbingen på jobbet, den hade antagligen hamnat med där när dom tog upp potatisen, och jag höll ju på att dö,skrek GÅ UT MED DEN , haha som en hysterisk jag vet inte vad!

När jag kom hem så hade karln min städat hela lägenheten och tvättat, <3
Vi badade barnen och sen hoppade dom i säng , och vi beställde pizza, MUMS!

Ikväll är det inget roligt alls på tv, så jag tar nog ett bad och städar badrummet samtidigt, och imorgon lämnar jag barnen på dagis/fritids och sen back to bed, och börjar inte fören 4!

Det blir nog en sväng till IKEA i veckan också, måste köpa lite fler lådor till garderoben , ett nytt bord till vardagsrummet och lite glas och tallrikar typ...

Godnatt mina vänner <3


Bristningar

Jag har kollat runt ganska mycket efter oljor och krämer som ska hjälpa huden att tänjas vid en graviditet, och har hittat ganska många.. men jag köpte Cocaobutter från the bodyshop och havandeskasolja från weleda, som båda ska vara bra för att förhindra bristningar!

Oljan är nog skönast att smörja in på mage, bröst och höfter tycker jag , så vi får väll se hur det blir , bristningar eller ej , hoppas man slipper det men det är ju ganska vanligt att man får det!

Trassel!

Äntligen Fredag , eller vad säger ni?

Jobbade till sex och då kom familjen och hämtade mig på jobbet <3

Vi gjorde egen lasagne och sallad till det sen bunkrade vi upp med godis och täcken i soffan och satte på Disneys nya Trassel , jag tyckte den var riktigt charmig faktiskt , och barnen gillade den , men conny somnade i soffan så han tyckte väll inte den var så bra , haha!

Idag kom barnen inte i säng förens nyss, 22, men det var för att middagen blev så sen och sen kollade vi ju klart på filmen , men då sover dom ju lite längre imorgon = sovmorgon ;)

Imorgon har vi inga planer en så länge så vi får se vad vi hittar på , ska bli dåligt väder har jag hört, men då får vi väll vara inne och rita och lite sånt hemma mys..På söndag tog jag ett extra pass, 10-18, det är ju 100% OB, och jag tog ett pass extra förra månaden också en söndag , och fick värsta lönen , så det ska jag nog fortsätta med, det behövs ju personal och nu ska jag försöka jobba så mycket jag bara kan så min mammapenning blir så bra som möjligt!

Bebis i magen , vi längtar efter dig <3



Ha en mysig fredagskväll så hörs vi när vi hörs! <3

Gravid vecka 14 (13+0)

Idag går jag och bulan in i vecka 14, tiden bara rusar iväg och min lilla skatt bara växer och växer!

Mamma

Den trötthet du känt i början av graviditeten kan börja avta och du börjar känna dig piggare igen. Huden på magen tänjs ut. Hos många gravida kan en mörk strimma, kallad Linea nigra, synas mitt på magen. Den beror antagligen på hormonella förändringar och brukar oftast blekna bort när barnet är fött för att försvinna helt efter något år. Undvik att sola under graviditeten eftersom det är lätt att få pigmentfläckar.

Bröstvårtorna och området runtomkring bröstvårtorna kan bli mörkare. Din livmoder är nu ungefär lika stor som en grapefrukt. Är det andra eller tredje graviditeten kan du uppleva att magen är större än första gången. Uppdatera din familj hela tiden om hur du känner dig så de kan stötta och hjälpa dig

-Jag börjar faktiskt må bättre, illamåendet kommer nästan bara på morgonen och det går ju över om man kräks lite(ursäkta ordvalet) och om man äter lite frukost. Jag känner inte av så mycket humörsvängningar utom när jag tittar på lyckliga/sorgliga filmer, då sprutar tårarna! :P

Barnet

Nu är bebisen ungefär 8 centimeter lång och väger cirka 40 gram. Nu växer kroppen fortare än huvudet. Denna vecka kommer den papperstunna huden att täckas med den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och vanligtvis försvinner innan bebisen föds. Ögonbryn börjar växa och huvudet kan vara täckt med dunigt hår, men det är svårt att förutse hur ditt barns hår kommer att se ut efter förlossningen.

Impulser från hjärnar gör att fostret tränar sina ansiktsuttryck. Från och med den här tiden kan fostret gripa, kisa, rynka på ögonbrynen och grimasera. Det kanske till och med kan suga på tummen. Njurarna utsöndrar urin, som fostret kissar ut i fostervattnet. Detta fortsätter under hela graviditeten.

 

PUSS & KRAM

Familjen växer!

Vi svävar på små lyckomoln här hemma, för i min mage ligger det en liten bebis! <3

Nu har jag äntligen något att verkligen skriva om , så nu kommer ni bli uppdaterade kan ni tro!

Imorgon går jag in i vecka 14(13+0) och magen bara växer och växer, det är en så otroligt härlig känsla, att jag och Conny tillsammans har skapat ett liv, en liten skatt som ska ligga i min mage i 6 månader till och växa!

Vi är så lyckliga och ser verkligen fram emot den här resan , både nu under graviditeten och när han/hon kommer ut!

Här kommer då första veckouppdateringen som är lite sen för imorgon kommer en ny!

Gravid vecka 13(12+0)

 


Puss & Kram

Back at home!

Nu är vi hemma igen på hemmaplan och vi har haft en alldeles fantastiskt vecka nere i Kreta!
Det var minst 30 grader varmt varje dag och strålande sol, som varmast hade vi 33 grader... och vi har legat på stranden varje dag och bara njutit av att vara lediga!

Vi passade också på att åka på en marknad , men dom hade bara massa fula kläder och frukt och grönsaker så den var ju sådär.. Maten var god men den hade gärna fått vara mer varierande, vi hade all inclusive vilket är hur bra som helst och man får ju äta och dricka hur mycket som helst!

Vi spelade minigolf och gjorde massa annat påhitt på kvällarna och grabbarna drack nog öl så det räcker för resten av året på den här veckan, dom hämtade 2 åt gången när vi låg på stranden, eller Sex on the beach , dom varvade liksom mellan dom 2!

Idag var jag och hälsade på hemma hos min moster och kusinerna då ena hade fyllt år, så var min morbror där också med sin tjej, mycket trevligt!

Ikväll har vi bara tagit det lugnt och ätit sill med färskpotatis ( som jag längtat efter grekmaten ) och jag tittade på Dear John och grät en skvätt, den är ju så fin <3

Imorgon blir det jobb, 13-22.15 och sen jobb tisdag torsdag och fredag sen är jag ledig helgen, underbart, och barnen kommer imorgon också!

Kreta!

Nu sitter vi här i soffan och kollar på fotboll, eller Conny gör det iaf, jag sitter här och bloggar!

Nu har jag packat klart allt som ska ner i väskan , utom det som ska ner imorgon innan vi åker..

Det ska bli så J*vla skönt med en veckas semester med sol och bad och god mat med härliga människor, den är mycket efterlängtad av alla oss tror jag , och vi ska bara vara och bara ta det lugnt och njuta av att få maten serverad och lagad av andra och sängen bäddad och städat rum, och sol så klart..haha!

Kom på att jag måste vattna blommorna också innan vi lägger oss, så dom inte dör när vi är borta..
Jag hoppas att jag får en riktigt bra bränna , så skönt med lite färg på kroppen , man känner sig piggare och fräshare när man är brun tycker jag..

Nu ska jag duscha och sen gå och sova , vi ska ju trots allt gå upp 03.30 INATT, haha , härliga tider... planet går typ vid 7 och man vill ju hinna titta lite i taxfreen och checka in och så innan...
En kaffe på Starbucks hoppas jag också på , den finns ju bara på arlanda i sverige , så man får ju passa på!

Nej nu önskar jag oss en trevlig semester så hörs vi när vi kommer tillbaka , då blir det bildbomb!
Puss & Kram! <3

Tvätta

Att tvätta barnens kläder är alltid lika roligt, jag tycker att jag alltid kollar i fickor och sånt , men dom gångerna jag gör det så är dom alltid tomma, och när jag inte gör det så ligger det något i tvättmaskinen när den är klar!

Idag tvättade jag 2 lass, det första var tomt på överraskningar men den andra , haha.. jag öppnar tvättmaskinen och ur ramlar 12 st ballonger, och jag fattar inte vart han får tag på dom , vi har inga hemma , så han måste ju sno dom från skolan , haha!



Barn är ju bara för härliga!

Every great love starts with a great story♥

Livet med kärleken, Anna - Ellie´s mamma

RSS 2.0