Bygårdens köttgryta på mitt vis
2 msk smör
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
2 lagerblad
2 hackade vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
2 gula lökar
+2 stora morötter
1 purjolök
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soja
Timjan
Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt vatten så det täcker köttet, lagerblad, vitlök och buljongtärning. Koka under lock i ca 2 timmar (tillsätt mera vatten om det sjunker ner under tiden) Skala och skär lök och morot i bitar och lägg i grytan. Koka ytterligare ca 15 min tills rotfrukterna känns mjuka. Skiva purjolöken och lägg ner i grytan. Rör ner vetemjöl utrört i lite vatten, grädde, soja och krydda med timjan och kalvfond. Låt koka 5 min. Servera med kokt potatis och ev. en sallad!
Gott !! jag har så himla svårt att finna inspiration till matlagning just nu...