Elins Ryttarkakor
Varning för goda kakor :P haha
Ljuvlig kladdkaka med kokosknäck topping!
Smörj och bröa en långpanna
Sätt ugnen på 225 grader
Vispa 4 ägg och 6 dl pösigt.
Blanda ihop 3 dl vetemjöl, 1 dl kakao, 2 krm salt och 1 tsk vaniljsocker i smeten.
Smält 175 g smör och häll i smeten.
Häll över i långpannan och grädda 10-12 minuter.
Gör glasyren så länge:
Smält 75 g smör och häll i 2 dl socker, 1 dl ljus sirap, 1,5 dl grädde och 1 påse riven kokos.
Blanda ihop allt och låt puttra i några minuter.
Ta ut kakan och stick lite hål i den så den sjunker ihop lite(den är lös i mitten, den är ju inte klar)
Bred över glasyren och grädda ytterligare i 10 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna innan du skär upp i rutor.
Förvara i frysen och ta fram ca 30 minuter innan servering, då är dom godast!
Kommentarer
Mammi
Kan intyga att de är underbart goda :-)
Rebecca
Har ett recept som är något liknande. Så goa!!!!
Svar:
ANNA
Trackback