Rabarberpaj
*6 Rabarber i 1cm skivor
*1msk smör till smörjning
*1tsk vaniljsocker
Smuldeg:
*2dl vetemjöl
*1dl havregryn
*1dl socker
*150g smör
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala ev. grov rabarber med en potatisskalare. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare.
- Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör eller margarin.
- Lägg rabarberbitarna i formen.
- Strö över socker och lite vaniljsocker.
- Gör smuldegen till rabarberpajen: lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en degig massa.
- Täck rabarbern med degen i klumpar/smulor.
- Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 20-30 minuter. Servera rabarberpajen med kall vaniljsås eller vaniljglass.
Kommentarer
Mikaela
Åh Gud vs gott det där såg ut!!
Trackback