Fudgy caramel banana cake
Hittade receptet hos acarolinas, men ändrade lite grann, så jag tog marabou sweitzernöt istället för mörk choklad, och så hade jag inte i nötter och kokos i slutet!
Den blev så SJUKT GOD så ni måste testa den , jättelätt att göra också :)
100 gr smör
100 gr philadelphiaost
1 dl brun farinsocker
En rågad deciliter vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 stor banan
50 gr finhackad sweitzernötschoklad
Eventuellt lite kokos eller hackade nötter om man vill!
100 gr philadelphiaost
1 dl brun farinsocker
En rågad deciliter vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 stor banan
50 gr finhackad sweitzernötschoklad
Eventuellt lite kokos eller hackade nötter om man vill!
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop osten och farinsockret till en smet. Ta halva bananen och mosa fint med gaffel, ha i den tillsammans med smöret i ost/sockersmeten. Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda till en jämnsmet. Ha bakplåtspapper i en ugnssäker form, ca 15 cm i diameter. Häll smeten i formen. Skiva resten av bananen i "slantar" och tryck ner den tillsammans med chokladen i kakan. (Avsluta med några matskedar kokos eller hackade nötter). Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Kakan ska ha höjt sig lite men inte stannat, när man tar ut den och låtit den svalnat så sjunker den ihop till en ljuvlig kola-aktig skapelse.
GUDOMLIG!!
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2380474/images/2012/imgp7724_5000454a9606ee29240018fa.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2380474/images/2012/imgp7729_50004568e087c37daf002d34.jpg)
![](http://nevnarien.blogg.se/tavling/images/2011/separat_174349353.jpg)
Kommentarer
carolina
Vad fin den blev! Nötchoklad istället lät som en mycket god idé hörru :D
Svar:
ANNA
Trackback