Fudgy caramel banana cake

Hittade receptet hos acarolinas, men ändrade lite grann, så jag tog marabou sweitzernöt istället för mörk choklad, och så hade jag inte i nötter och kokos i slutet!
Den blev så SJUKT GOD så ni måste testa den , jättelätt att göra också :)
 
100 gr smör
100 gr philadelphiaost
1 dl brun farinsocker
En rågad deciliter vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 stor banan
50 gr finhackad sweitzernötschoklad

Eventuellt lite kokos eller hackade nötter om man vill!
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop osten och farinsockret till en smet. Ta halva bananen och mosa fint med gaffel, ha i den tillsammans med smöret i ost/sockersmeten. Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda till en jämnsmet. Ha bakplåtspapper i en ugnssäker form, ca 15 cm i diameter. Häll smeten i formen. Skiva resten av bananen i "slantar" och tryck ner den tillsammans med chokladen i kakan. (Avsluta med några matskedar kokos eller hackade nötter). Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Kakan ska ha höjt sig lite men inte stannat, när man tar ut den och låtit den svalnat så sjunker den ihop till en ljuvlig kola-aktig skapelse.
 
GUDOMLIG!!
 


Kommentarer
carolina

Vad fin den blev! Nötchoklad istället lät som en mycket god idé hörru :D

Svar: Tack :)Ja verkligen , om man är som jag och inte är så förtjust i mörk choklad så! Gott var det iaf :D
Säkert jättegott att proppa ner lite russin också!
ANNA

2012-07-13 @ 20:11:21
URL: http://acarolinas.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Every great love starts with a great story♥

Livet med kärleken, Anna - Ellie´s mamma

RSS 2.0